01 Nisan 2013 11:01

Murat İzol'dan 6 gündür haber alınamıyor

Polisten kaçarken Dicle Nehri'ne atlayan Murat İzol'dan 6 gündür haber alınamıyor. Arama kurtarma çalışmalarına ara verilirken, İzol'ün arkadaşı Velat Ayhan, "Arkadaşımız hakkında küçük bir iz de olsa bir an önce sonuç bekliyoruz. Biz bu belirsizliği kabul etmiyoruz. İyi ya da kötü bir sonu&ccedi

Murat İzol'dan 6 gündür haber alınamıyor
Paylaş


Diyarbakır'ın Fiskaya semtinde 27 Mart tarihinde polisin kovalaması sonucu kendisini Dicle Nehri'ne attığı iddia edilen Murat İzol (19) adlı gençten 6 gündür haber alınamıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama Kurtarma ekiplerinin 28 Mart'ta başlattığı arama kurtarma çalışmasında İzol'ün izine rastlanmazken, çalışmaların durdurulduğu öğrenildi. İzol'ün arkadaşı Velat Ayhan, olaya ilişkin yetkililerin duyarsız olduklarını ve arama kurtarma çalışmalarının yüzeysel yapıldığını söyledi. Ayhan, 6 gündür Diyarbakır Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye'nin arama çalışmaları konusunda eksik kaldıklarını kaydederek, "Arkadaşımız Murat İzol 6 gündür kayıp. İlk gün polisler gelen sivil savunma ekipleri ve ambulansları geri çevirdiler. Bu da bizi Murat'ın akıbeti konusunda şüpheye götürüyor" diye konuştu.

'İYİ YA DA KÖTÜ BİR SONUÇ İSTİYORUZ'

Diyarbakır Valiliği'nden kapsamlı bir çalışma yapılmasını beklediklerini ifade eden Ayhan, "Arkadaşımız hakkında küçük bir iz de olsa bir an önce sonuç bekliyoruz. Eğer öldüyse bize arkadaşımızın cenazesini versinler ki en azından yasını tutalım. Biz bu belirsizliği kabul etmiyoruz. İyi ya da kötü bir sonuç istiyoruz" dedi. Ayhan, duruma kayıtsız kalmayacaklarını belirterek, "Eğer biz susarsak, gençlerin başına bu tarz şeyler gelmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Murat İzol'un kendisini kovalayan polis ile daha önceden aralarında husumet bulunduğunu ileri süren Ayhan, "Murat ve onu kovalayan polis sürekli tartışma halindeydi. Polis onu nerede görse küfür etmeye başlardı. Aralarında uzun zamandır süren bir gerginlik vardı. Ardından yaşanan bu olay da bizim polislere karşı şüphelerimizi arttırdı. Hatta bazı görgü tanıkları polisin olay günü Murat'a çok fazla sinirlendiğini onu yakalamak için arkasından suya girmeye çalıştığını söyledi" diye konuştu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Akil insanlar taraflara eşit mesafede olmalı

SONRAKİ HABER

Akademisyenlerden sürece destek çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...