01 Nisan 2013 10:48

NCAA’de Dörtlü Final heyecanı

ABD spor dünyasında Mart-Nisan dönemine damgasını vuran NCAA erkekler basketbol turnuvasında, oynanan bölge finalleri sonrasında Dörtlü Final katılımcıları şekillendi. 6-8 Nisan tarihlerinde Atlanta’da düzenlenecek Final Four’da Syracuse, Wichita State, Michigan ve Louisville ülkenin en iyisi olmak için sahaya çıkacak.

NCAA’de Dörtlü Final heyecanı
Paylaş

Washington’da oynanan Güney Bölgesi’nin Son 16 maçlarında 1 ve 2 numaraları eleyerek sürpriz yapan Syracuse ve Marquette’in mücadelesinde galibi, Jim Boeheim’ın imzası niteliğindeki 2-3 alan savunması belirledi. Sezon boyunca dış şutlarda iyi bir yüzde yakalayamayan Marquette bu maçta da 3/24 ile üçlük atıp yalnızca 39 sayıda kalınca New York okullarından Syracuse, 2003’ten beri ilk kez Final Four’a çıktı. Syracuse o turnuvada Carmelo Anthony ve Hakim Warrick sayesinde fileleri kesme başarısı göstermişti. Sezon öncesi 1 numaralı favori olarak gösterilen Indiana’yı elemiş olsalar da Boeheim’ın öğrencilerine Atlanta’da çok fazla şans tanınmıyor.

WICHITA ZORU BAŞARDI

Los Angeles’taki Batı Bölgesi ise kolej basketbolunun önemli fenomenlerinden Külkedisi takımının yüzünü gösterdiği yer oldu. 9 numaralı seribaşı Wichita State önce 1 numara Gonzaga’yı, bölge finalinde ise 2 numara Ohio State’i yakın maçlar sonunda geçerek Atlanta bileti aldı. Açık zayıflıkları olan favorileri eledikten sonra Wichita State, 1965’ten sonra okul tarihinde ikinci kez katılma hakkı kazandığı Final Four’da karşısında ülkenin en komple takımı görüntüsündeki Louisville’i bulacak.

MICHIGAN YENİDEN...

Kansas, Florida ve Michigan ile güç dengeleri açısından en homojen dağılmış havuza sahip olan Güney Bölgesi’nin kazananı ise Arlington’da oynanan maçlar sonunda Michigan oldu. Kolej basketbolu sezonunun en iyi oyuncusuna verilen Wooden Ödülü’nün en büyük favorisi konumundaki oyun kurucu Trey Burke önderliğindeki Wolverines, hafta sonunda ilk olarak Kansas’ı uzatmalar sonucunda 87-85 mağlup etti. Son 8‘de ise Florida’ya hiç şans tanımadılar ve 89-69’luk bir galibiyet aldılar. Bu maçta 6/6 ile üçlük atan Litvanya asıllı Kanadalı keskin şutör Nik Stauskas başroldeydi. Böylelikle Michigan -daha sonra usulsüzlükler nedeniyle geçersiz sayılacak- 1992 ve 1993 Final Four başarılarından sonra ilk kez kolej basketbolunun en büyük sahnesinde boy göstermeye hak kazandı.

Final Four için dördüncü koltuğa oturan ise Louisville oldu. Dört bölge içinde en kuvvetli takımları barındırdığı düşünülen Ortabatı’da Indianapolis’te oynanan maçlar bu öngörüyü destekler nitelikteydi. Tom Izzo yönetiminde her zaman kendine özgü bir karakterle önemli galibiyetler alan Michigan State’i 71-61 ile geçen Duke bölge finalinde Rick Pitino ve Louisville’i karşısında buldu. ABD milli takımının da başında bulunan Mike Krzyzewski, tarihin en unutulmaz maçlarından biri olan 1992’deki Duke-Kentucky maçından sonra ilk kez Pitino ile bir turnuvada eşleşirken maçı gölgede bırakan talihsiz bir sakatlık oldu.

WARE’IN SAKATLIĞI ÜZDÜ

İlk yarı oynanırken bir şutu savunmak için sıçrayan Louisville’in ikinci sınıf öğrencisi guardı Kevin Ware’in ayağı birkaç farklı yerinden kırıldı. Takım arkadaşlarının bir kısmı ve Koç Pitino olay sonrasında gözyaşlarına hakim olamazken, bu duygu yoğunluğunu bir ekstra motivasyon unsuru olarak kullandığı gözlenen Louisville 85-63’lük farklı bir skorla geçen sezonki Final Four başarısını tekrarlamış oldu.

6 Nisanda oynanacak Louisville-Wichita State ve Michigan-Syracuse maçlarından galip ayrılan takımlar 8 Nisanda Georgia Dome’da şampiyonluk için sahaya çıkacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamulaştırma isyan ettirdi

SONRAKİ HABER

Hüseyin Cebe öğretmene…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...