01 Nisan 2013 06:14

Bakan Çelik: Emek Sineması yıkılmıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Emek Sineması’nın yıkılmadığını, birkaç kat yukarı taşındığını söyledi.Beşiktaş’ta Türkiye’nin Londra Kitap Fuarı’na katılımı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Emek Sineması'na ilişkin sorular

Bakan Çelik: Emek Sineması yıkılmıyor
Paylaş

Beşiktaş’ta Türkiye’nin Londra Kitap Fuarı’na katılımı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Emek Sineması'na ilişkin soruları cevapladı.

Emek Sineması'nın yıkılmadığını ifade eden Çelik, "Konuyla ilgili yargı süreci ortaya çıkmış, mahkeme kararı ile sonuç tescillenmiştir. Bulunduğu yerden birkaç kat yukarıya taşınıyor. Dolayısıyla tartışma zemininin Kültür Bakanlığı ile çok fazla da bir ilgisi yok. Süreç sonuçlanmış, proje çerçevesinde de gördüğüm kadarıyla yıkılıp yok edilmesi söz konusu değil. Aynı şekilde korunarak, dünyada pek çok örneği olan bir sistem uygulanarak birkaç kat yukarıya aynı şekilde taşınacaktır. Bu mekanlarla ilgili hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyorum. Mekanların hafızasına sahip çıkmakla ilgili hassasiyet her zaman kıymetlidir. Fakat hayatın değişen koşulları içinde de farklı düzenlemeler ortaya çıkabiliyor. Netice olarak böyle bir düzenleme ortaya çıkmıştır. Bunu çok fazla sürdürmenin şeyi yok. Yıkılıyor gibi bir şey demek yanlıştır.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye 2012'de yüzde 2,2 büyüdü

SONRAKİ HABER

ÖDP, İstanbul'un talanına karşı sokağa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...