31 Mart 2013 06:55

Patronu zırh gibi koruyan yasalara karşı birleşelim

Denizli Basma Sanayi işçileri, 10 aylık maaş ve 23 yıllık kıdem tazminatı alacakları için bir yılı aşkın süredir mücadele ediyor. Her cumartesi Denizli Organize Sanayi Bölgesi önünde eylem yapan DEBA işçilerini bu hafta Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ziyaret etti.Alkışlarla ve büyük bir coşkuyla karşı

Patronu zırh gibi koruyan yasalara karşı birleşelim
Paylaş

Alkışlarla ve büyük bir coşkuyla karşılanan Selma Gürkan işçileri tek tek selamladı. DEBA işçilerinin el konulan haklarına sahip çıkmak için yürüttükleri mücadeleyi desteklediğini belirten Selma Gürkan, “Firmalar her gün kâr oranlarını  artırdıklarını büyük bir gururla ilan ediyor. Sizin de gösterdiğiniz gibi onların artan kâr oranları, haklarına el konan işçilerin emeği üzerine kurulmaktadır. Türkiye’nin her yerinde siz DEBA işçileri gibi işçilerin alın terine el konuyor” dedi.

1 MAYISTA İŞÇİLERİN HAKLARINI KORUYAN YASA TEKLİFİ SUNULACAK

EMEP  eski Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in 1 Mayısta meclise sunacağı, işçilerin haklarını koruyan yasa teklifini anlatan Selma Gürkan, “Sadece teklif yetmez, işçilerin bu yasa etrafında güçlerini birleştirmeleri gerekiyor. Alacaklarımızı vermemek için her yasal başvuruyu boşa çıkaran kanunlar var. Zırh gibi işvereni, sermayeyi koruyan;  işçilerin örgütlenmesinin karşısında duran yasalar var. İşçi sınıfının sömürülmediği, haklarına el konmadığı bir dünya için gücümüzü birleştirelim” dedi. 

Daha sonra  işçilerle birlikte OSB’ye giren servis araçlarındaki işçileri selamlayan Gürkan direnişlerinde yalnız olmadıklarını söyledi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Göktepe Ödülleri’ni kazananlar belli oldu

SONRAKİ HABER

Halep'te Kürt mahallesi bombalanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...