01 Mayıs 2011 13:34

Bakan yeğenine atama kıyağı

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yeğeni Türker Eroğlu’nu bakanlığın özel kalemine sınavsız atadığı ortaya çıktı. Normal koşullarda Bakanlık bünyesinde çalışmak için ‘devlet memurluğu sınavı’na girilmesi gerekiyor. Bu görevde bir yıl kalan bakan yeğeni daha sonra da İstanbul Su ve Kanalizasyon

Bakan yeğenine atama kıyağı
Paylaş

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yeğeni Türker Eroğlu’nu bakanlığın özel kalemine sınavsız atadığı ortaya çıktı. Normal koşullarda Bakanlık bünyesinde çalışmak için ‘devlet memurluğu sınavı’na girilmesi gerekiyor. Bu görevde bir yıl kalan bakan yeğeni daha sonra da İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne atanmış.  

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse’nin soru önergesine yanıt veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yeğeni Türker Eroğlu’nun bakanlığa 24 Kasım 2008 tarihinde özel kalem müdürü olarak atandığını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü emrine atanmasıyla 25 Eylül 2009 tarihinde bakanlıktaki görevinden ayrıldığını bildirdi.

CHP’li Şevket Köse, Bakan Eroğlu’na, “Devlet memurluğuna sınavla girilir iken, yeğeniniz Türker Eroğlu’nun, bakanlığını yaptığınız Çevre ve Orman Bakanlığının 1. dereceli özel kalem müdürlüğü kadrosuna 24 Kasım 2008 tarihinde açıktan atadığınız doğru mudur” diye sordu. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bu soruya “Türker Eroğlu 24 Kasım 2008 tarihli ve 1109 sayılı Olur ile bakanlığımız emrine özel kalem müdürü olarak atanmış ve aynı tarihte görevine başlamıştır” şeklinde cevap vererek ‘sınavsız, açıktan atamayı’ doğruladı.

YEĞENE ATAMA ÜSTÜNE ATAMA!

CHP’li Köse, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 16. maddesine eklenen ek fıkra ile madencilik faaliyetleri nedeniyle bozulmuş orman alanlarının toprakla doldurulması işinin Büyükşehir Belediyesine izin verilerek yapılmasının yasal hale getirildiğini belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bu işle görevli Çevre Koruma Müdürlüğü kadrosuna, sınavsız devlet memuru yaptığınız yeğeniniz Türker Eroğlu’nun Haziran 2010 tarihinde kurumlar arası nakil yoluyla atandığı doğru mudur” diye sordu. Bakan Eroğlu bu atamayı da kabul ederek, “Türker Eroğlu verilen muvafakat gereğince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü emrine atanarak 25 Eylül 2009 tarihinde bakanlığımızdaki görevinden ayrılmıştır” yanıtını verdi. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar eşitlik ve özgürlük istiyor

SONRAKİ HABER

Demokrasi mücadelesinde ‘HANIM KUVVETLERİ’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...