31 Mart 2013 08:39

'ODTÜ’deki eylemci öğrenciler teröristtir'

Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada harçları savundu, ODTÜ’de Başbakanı protesto eden öğrenci ve akademisyenleri ise ‘terörist’ olmakla suçladı.Daha önce de yaptığı açıklamalarla üniversite ö

'ODTÜ’deki eylemci öğrenciler teröristtir'
Paylaş

Daha önce de yaptığı açıklamalarla üniversite öğrencilerinin tepkisini çeken ve birçok yerde protesto edilen Ağaoğlu’nun, Van’daki söyleşisinde olası bir protestoya karşı özel güvenlik görevlileri hazır bulundu.  2.öğretimde okuyan bir öğrencinin “Harçları ödeyemiyoruz, 2. öğretimde de harçlar kalkmalı”  sözlerine Ağaoğlu, bir öğrenciden çok YÖK üyesi gibi ‘harç alınmalı’ cevabını verdi. 2005 yılında 5 milyar TL olmadığı için Türkiye’nin ekonomik kriz yaşadığını anlatan Ağaoğlu, “AB ve ABD’ye göre ülkemizde öğrencilerden alınan para çok azdır” iddiasında bulundu.

‘ODTÜLÜLER TERÖRİSTİR’

Toplantıya katılan öğrencilerin “Birçok üniversitede arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanıp eylem yaptıkları için soruşturmaya uğruyor, uzaklaştırma cezası alıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?​” sorusuna Ağaoğlu, kendisinin de eylem yaptığını, devlet malına zarar vermediği sürece sorun yaşamadığı belirtti. ODTÜ’de yapılan eylemin görüntülerini izlediğini, bu eylemde polise onlarca molotof atıldığını gördüğünü iddia eden Ağaoğlu, ODTÜ öğrencilerini ve  akademisyenleri terörist olmakla suçladı. Bunun üzerine salonda bulunan birçok öğrenci Ağaoğlu’nu protesto ederek salondan çıktı. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Geri adım atmayacağız’

SONRAKİ HABER

Devletin vicdanı yüzde yüz engelli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...