4+4+4’e karşı çıkanlara 8 ay hapis cezası verildi
Eyleme katılanlar hakkında “2911 sayılı yasaya muhalefet etmek, kamu malına zarar verme ve görevini yaptırmama” suçlamalarıyla açılan davada Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan’a, Eğitim Sen üyeleri Barış Sevindik, İlhami Şahbaz, Orhan Bakır, Ali Birol ve Kazım Bulut’a, BES üyesi Ali Peker’e, EMEP İl Sekteri Tarık Erkan’a, üniversite öğrencileri Yankı Subaşı ve Caner Aktan’a mahkeme tarafından 8 ay 10’ar gün hapis cezası verildi.
Karar üzerine basın toplantısı düzenleyen Eğitim Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan “Sendikaların en temel haklarından birisi olan ve demokratik tepkimizi göstermek için yaptığımız bir yürüyüşün, polis tarafından keyfi olarak bitirilmek istenmesi ile eylemin kanunsuz hale gelmesi mümkün olmadığı halde verilen hapis cezaları, Eğitim Sen’e ve mücadelemize yönelik açık bir gözdağı anlamına gelmektedir” diye konuştu.
Eğitim Sen olarak üyelerine yönelik baskılar nedeniyle ilke ve değerlendirinden vazgeçmeyeceklerini belirten Kaplan, “Üzerimize ne kadar gelinirse gelinsin, çocuklarımızın bugününe ve geleceğine, haklarımıza ve demokratik, adil, ve eşitlikçi bir yaşam talebine sahip çıkmaya ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz”dedi.
(Kocaeli/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et