30 Mart 2013 12:14

103 gündür yılmadılar!

SENDİKALAŞTIKLARI için işten atılan Deri-İş üyesi Kuzu Deri işçilerinin direnişleri sürüyor. Direnişlerinde 103 günü geride bırakan işçiler, Zeytinburnu’ndaki Kuzu Deri önünde eylem yaptı.Deri- İş Genel Başkanı Musa Servi, Kuzu Deri patronunun anayasayı tanımayan tutumunu, patronların iktidardan aldığı deste

103 gündür yılmadılar!
Paylaş

Deri- İş Genel Başkanı Musa Servi, Kuzu Deri patronunun anayasayı tanımayan tutumunu, patronların iktidardan aldığı desteğe bağladı.
Uluslararası Sanayi İşçileri Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan da, “Dünya işçi sınıfının Kuzu Deri işçileriyle birlikte olduğunu söylemek için buraya geldim. Bu basit bir sendikaya üye olma mücadelesi değil, bir insanlık onuru ve temel hak mücadelesidir” diye konuştu.
Çözüm için işten atılan işçilerin geri alınması ve iş yerindeki baskıların sona ermesi gerektiğini söyleyen Özkan, “Sorunu dialogla çözmek istedik. Ancak kullandığımız dil, önerdiğimiz yöntemler Kuzu Deri işverenleri  tarafından kabul görmedi” dedi.
Direnişlerine verilen destekten büyük güç aldıklarını vurgulayan direnişteki Kuzu Deri işçisi Mehmet Şefik Dağ ise, “103 gün direndiysek, bu destek sayesinde 1103 daha direniriz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haber İş’te olağanüstü kongre!

SONRAKİ HABER

Sider Metal’de iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...