01 Mayıs 2011 12:59

Kılıçdaroğlu’ndan hükümete: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Van’daki yolsuzluk iddialarıyla ilgili açıkladığı belgeler ve kendisinden özür dilenmesini istemesine ilişkin, “ Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Sayın Başbakan’a soruyorum; savcıya doğrudan soruşmayı durdurma talimatı verme yetkisini nereden alıyorsun

Kılıçdaroğlu’ndan hükümete: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Van’daki yolsuzluk iddialarıyla ilgili açıkladığı belgeler ve kendisinden özür dilenmesini istemesine ilişkin, “ Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Sayın Başbakan’a soruyorum; savcıya doğrudan soruşmayı durdurma talimatı verme yetkisini nereden alıyorsunuz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne hareketinden önce parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Van’daki yolsuzluk iddialarıyla ilgili açıkladığı belgeler ve kendisinden özür dilenmesini istemesine ilişkin, “Bizim güzel bir sözümüz var, ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ diye. Buradan AKP iktidarına, Sayın Başbakan’a sormak istiyorum; savcıya doğrudan soruşmayı durdurma talimatı verme yetkisini nereden, hangi yasalardan alıyorlar? Varsa böyle bir yasa biz de öğrenelim. Böyle bir yasa yoksa niçin savcıya ‘soruşturmayı durdurun’ diyorlar. Üstelik bir değil, iki değil, üç rapor var. ‘Siz durdurun, ben yandaş birini göndereceğim o da kapatacak’ demektir. Bir de soruşturmasını durdurmak istediğiniz firma kim? Bunu da açıklayın, kim bu adam? Soruşturmayı durdurma gücünü nerede alıyor” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, ‘Eskişehir’de CHP’li belediye başkanının açtığı sergide, minarenin üzerinde bir ucube yazısı vardı, bu olayla ilgili ne düşünüyorsunuz?​” sorusuna da “İnsanların değer yargılarıyla kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Sanata, sanatçıya, onun özgürlüğüne saygımız var. Ama toplumumuzun değer yargıları var, herkesin bu değer yargılarına saygılı olması lazım” yanıtını verdi.CHP Ankara 2. Bölge adayı Sinan Aygün’ün Eski Başbakan Bülent Ecevit için sağlığında “işgöremez” raporu talep etmesi konusunda ise “Bu konuda gerekli açıklamayı yaptım” diyerek yanıt vermekten kaçındı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Yalçınkaya’nın koltuğuna Erbil oturacak

SONRAKİ HABER

Çaldığı kapıdan yoksulluk çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa