01 Mayıs 2011 12:56

Yalçınkaya’nın koltuğuna Erbil oturacak

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın görev süresinin 21 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek olmasından dolayı yapılan başsavcılık seçiminde en yüksek oyu alan Hasan Erbil’i seçti.Yapısı değişen ve 387 üyeli olan Yargıtay&

Yalçınkaya’nın koltuğuna Erbil oturacak
Paylaş

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın görev süresinin 21 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek olmasından dolayı yapılan başsavcılık seçiminde en yüksek oyu alan Hasan Erbil’i seçti.

Yapısı değişen ve 387 üyeli olan Yargıtay’da yapılan ilk kritik seçimde en yüksek oyu alan Erbil, Erzurum Başsavcılığı görevini yürütürken Hikmet Sami Türk döneminde 2001’de üyeliğe seçildi. Erbil, Önceki seçimde, Yargıtay kontenjanından Yüksek Seçim Kurulu üyeliği de yaptı. 59 yaşında olan Erbil, Denizli-Yüreğil’de doğdu. Yargıtay üyeliğine 8 Mayıs 2001’de seçilen ve bir dönem Yüksek Seçim Kurulu üyeliği görevinde bulunan Erbil, Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürüyordu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kaddafi'nin oğlu öldürüldü

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu’ndan hükümete: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...