30 Mart 2013 07:12

BMC işçileri eşleri ile alana çıktı

Ücret alacakları hâlâ ödenmeyen BMC işçileri dün bir kez daha Çukurova Holding Başkanı Mehmet Emin Karamehmet’e seslendi. Eşleri ile birlikte Konak Meydanı’nda toplanan işçiler adına açıklama yapan Türk Metal Sendikası, önümüzdeki günlerde bir gelişme olmaması durumunda İzmir’deki t&uu

BMC işçileri eşleri ile alana çıktı
Paylaş

Yaklaşık bir yıllık ücret alacakları için bugüne kadar çok sayıda eylem yapan BMC işçileri bu kez eşleri ile birlikte alana çıktı. “BMC sevdamız ekmek için kavgamız” yazılı pankart açan işçiler, “İzmir uyuma BMC’ye sahip çık”, “Karamehmet şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganlarını attı.  

Türk Metal İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, işçilerin eşlerinin ve çocuklarının mağdur edildiğini dile getirdi. Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç da, BMC işçisinin bugüne kadar pek çok fedakârlık yaptığını, ancak Mehmet Emin Karamehmet’in bunları hiçbir zaman görmediğini ifade etti.      

BMC ÇALIŞMALI

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, BMC’nin çalışmasını istediklerini ifade ederek, dolaylı olarak toplamda 100 bin kişiyi istihdam eden, 80 farklı ülkeye mal satan fabrikanın kapanmasına ses çıkarmayan Hükümeti, yerel yönetimi, İzmir’in milletvekillerini, Sanayi ve Ticaret Odaları yönetimlerini kınadıklarını ifade etti.  

BMC’nin çalışmasını istediklerini belirten Yıldırım, “Mücadele etmeyen şerefsizdir. Siz benim varlık nedenimsiniz. Bu işin peşini bırakan namussuzdur” gibi ifadeler kullandı.  

Yıldırım’ın, fabrika yönetiminin “Yeni bir görüşme olacak” dediğini söylemesinin ardından işçiler, “Çok duyduk bu sözleri” diyerek tepki gösterdi. “Yalancı patron istemiyoruz” sloganı attı. Yıldırım’ın, bir hafta içinde bir gelişme olmaması durumunda, bir sonraki Cuma günü saat 17.30’da Türk Metal’in on bin üyesi ile Konak Meydanı’nda olacaklarını söylemesi üzerine işçiler, bu sözleri coşkuyla ve “Vur vur inlesin, Karamehmet dinlesin” sloganı ile karşıladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayat ağacı: Ata Soyer

SONRAKİ HABER

Metal işçileri Bursa'da da yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...