29 Mart 2013 15:30

Hacettepe’de soruşturma yağmuru

Hacettepe Üniversitesi’nde geçen hafta yaşanan polis çatışmasının yankıları sürüyor. Okula polisin girmesiyle çıkan çatışma sonrası öğrencilere farklı olaylarla ilgili birden fazla soruşturma gelmeye başladı. Geçmişte yaşanan protesto eylemlerinden dolayı bir öğrenciye ise 3 tane soruşturma açıldı. S

Hacettepe’de soruşturma yağmuru
Paylaş

18 Mart’ta bir grup ülkücü öğrencinin etkinlik yapmasını protesto eden öğrencilere polis biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etmiş, birçok öğrenci yaralanmıştı.

‘CEZAYI KATLAMAYA YÖNELİK BİR TUTUM’

Bu uygulamaya maruz kalan öğrencilerden biri ise üniversitenin Hazırlık öğrencisi İmran Kurt. 18 Mart’ta okula polisin gelmesiyle gelişen olayların ardından Rektörlüğün böyle bir tutum aldığını belirten Kurt, demir sopalarla okula gelen TGB’liler ile bir kavga yaşandığını aktardı. Bu kavganın ardından Rektörlüğün okul dışından gelen grubu kınayan bir açıklama yaptığını dile getiren Kurt, okul yönetiminin kınadığı olay üzerinden kendi öğrencilerine soruşturma başlattığını vurguladı. Kurt, soruşturmanın 19 Mart’ta açılmasının ve aynı zamanda yaşanan 3- 4 olayın soruşturmalarının şimdi başlatılmasını cezaları katlamaya yönelik bir tutum olarak niteledi. Kurt, “4-5 soruşturma art arda açarak Rektörlük amacını belli etmektedir” dedi.

EMNİYET TELEFONLA EVLERİ ARADI

Ayrıca Emniyet de öğrencilerin ailelerini aradı. “oğlunuz terör olaylarına katılmış. Rektörlük binasını camlarını kırmış ve yurttan atılmış” dedi. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız evi aranan bir öğrenci, rektörlük camını indirdiğinin söylenmesine tepki göstererek, “ben o yürüyüşte rektörlük önünde değildim. Okuldaki hiçbir mala zarar vermedim. Yurttan atıldığımı söylemişler. Yurttan atılmam belli olmadan emniyet niye bunu bildiriyor? Soruşturma devam ediyor, niye haber veriliyor? Böyle bir şey olsa dahi okul ve yurt yönetim arar. Bu sindirme amaçlı bir şey” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan çekilme için silah bırakma şartı

SONRAKİ HABER

Hekim emeği tartışmaları*

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa