29 Mart 2013 14:03

Mursi'nin atadığı başsavcıya protesto

Mısır’ın başkenti Kahire’de yüzlerce kişi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin atadığı başsavcının görevden alınmasını istedi.Başsavcı Talat Abdullah’ın Yüksek Mahkemesi’ndeki bürosunu zincirlerle kapatan göstericiler, “Yeter. Git” yazısı yazdı. Protestocular, Başsavcı Abdullah’ın, çatı

Mursi'nin atadığı başsavcıya protesto
Paylaş


Başsavcı Talat Abdullah’ın Yüksek Mahkemesi’ndeki bürosunu zincirlerle kapatan göstericiler, “Yeter. Git” yazısı yazdı. Protestocular, Başsavcı Abdullah’ın, çatışmaları körüklediği gerekçesiyle bazı kişiler için yakalama emri çıkartmasını da kınadı.

Çelebi adlı gösterici, Talat Abdullah’ın atanmasının yasaya aykırı olduğu yönündeki mahkeme kararını hatırlatarak, başsavcının görevi bırakması gerektiğini savundu. Muhamed Faruk ise “Mursi’nin seçtiği başsavcı bizi temsil etmiyor. Mursi de halka faydalı bir şey yapmadı. Kalkınma projesi nerede? Tek yaptığı göstericileri öldürmek” diye konuştu.

MISIR’IN KUZEYİNDE ÇATIŞMALAR

Bu arada ülkenin kuzeyindeki İskenderiye’de, Mursi karşıtı göstericilere taş ve molotof kokteyli ile saldırıldı. Nil havzasındaki Zagazig’de ise Müslüman Kardeşler bürosunu yakmaya çalışan bir grup polisle çatıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yolsuzluk ve zorbalık almış başını gidiyor

SONRAKİ HABER

Tibet'te toprak kayması: 83 madenci toprak altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...