01 Mayıs 2011 11:46

1 Mayıs coşkusu her yerde!

İşçi sınıfının uluslararası birlik ve dayanışma günü 1 Mayıs, Türkiye'nin dört bir yanında kutlandı. İşçi ve emekçilerin kutlamalarına coşku hakimdi.ESKİŞEHİREskişehir’de işçiler, emekçiler, gençler, kadınlar, aydınlar ve ezilenler talepleriyle alanlardaki yerini aldı. Kölece ça

1 Mayıs coşkusu her yerde!
Paylaş

ESKİŞEHİR

Eskişehir’de işçiler, emekçiler, gençler, kadınlar, aydınlar ve ezilenler talepleriyle alanlardaki yerini aldı. Kölece çalışma koşullarına, sömürüye, düşük ücrete, işsizliğe ve yoksulluğa karşı, insanca yaşanacak ücret ve çalışma koşulları talep eden Eskişehirli emekçiler, barış, kardeşlik ve demokrasi isteklerini dile getirdi..

Aytaç Caddesi girişinde bir ayara gelen binlerce emekçi, “Gençlik Gelecek Gelecek Sosyalizm”, “Yaşasın Devrim Ve Sosyalizm”, “Gençlik Emeğin Saflarında”, “Biji Bratiya Gelan”, “Parasız Eğitim Tek Yol Devrim” sloganları atarak miting alanına yürüdü.

FIRSATLAR ÜLKESİ

DİSK ve Birleşik Metal Sendikası İş adına konuşmayı Süsler Doruk Çalışanı Mustafa Akman yaptı. Türkiye’nin yoğun çalışma süreleri, son derece sınırlı ücretli izin hakkı, düşük sendikalaşma oranlarının yanında hastalıktan kaynaklanan izin sürelerinin kısalığı ile dünya sermayeleri için fırsat ülkesi olduğunu söyleyen Akman, 1 Mayıs 2011’in eşitlik ve özgürlük taleplerinin haykırılacağı bir gün olduğunu kaydetti.

2010-2012 toplu sözleşme sürecini geride bıraktıklarını belirten Akman, MESS ile uzun süre mücadele ettiklerinin ancak bu süreçten toplu sözleşmenin çıkmadığını ifade etti. Bu nedenle de greve çıktıklarını hatırlattı. Kendilerine destek veren Eskişehirlilere teşekkür eden Akman, greve çıkan arkadaşlarını kutladı. Konuşmaların ardından Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşçileri’nden oluşan müzik grubu sahne aldı. Miting Yeni Türkü’nün söylediği şarkılarla son buldu. (Eskişehir/EVRENSEL)


ESKİŞEHİR MİTİNGİNDEN NOTLAR

*Geçtiğimiz aylarda Grevde olan Doruk –Süsler işçileri mitinge katıldı. 21 yıl sonra MESS’in Oyununu Grevle Bozan Süsler-Doruk işçileri” pankartı arkasında bir araya geldi.
*EMEP’li kadınlar Şiddete, sömürüye, tacize, tecavüze son yazılı pankar arkasında bir araya geldi.
*Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek isteyen EMEP’li Kadınlar üzerinde “günde 3 çocuk ölüyor”, “Erkek vuruyor, devlet koruyor”, “Elini emeğimden çek” yazılı kefen giydiler.
*YGS’deki şifre de alanda yerini aldı. Lise Öğrencileri ÖSS YGS, LYS Son beş yılın Şifreleri, Nasip Dersaneleri” yazılı kitap taşıdı.
*YSK’nın ÖDP’nin seçime girmesini engelleyen tutumunu kınayan ÖDP’liler ise “Ferman YSK’nın, Sokaklar  Bizimdir” yazılı pankart taşıdılar.
*TMMOB Öğrenci üyeleri ise “Nitelikli Eğitim, Güvenceli Gelecek” yazılıpankartın arkasında bir araya geldi.
*Sosyalist Feminis Kolektif Üyeleri ise “Ev işini bırak, dünya dursun”, “Erkeklerin Zincirlerinden Başka Kaybedecek Şeyleri de var” yazılı dövizler taşıdı. 


1 Mayıs Mersin’de de coşkuyla kutlandı. 15 bini aşkın kişinin katıldığı kutlamalara işçilerin ve gençliğin coşku, heyecan ve kitlesel katılım damga vurdu.

Mersin’de yapılan 1 Mayıs kutlamaları son yılların en kitlesel katılımına sahne oldu. DİSK, Türk-İş, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla İstasyon önünde toplanan binlerce kişi buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Kutlamalara sendikaların yanı sıra siyasi parti ve dernekler de katıldı.

İstiklal Caddesi boyunca süren yürüyüşte AKP hükümetinin sermaye yanlısı politikaları protesto edildi. YGS’de yaşanan şifre skandalının ardından liseli gençlik de büyük bir coşkuyla 1 Mayıs da sokağa indi. Kutlamalarda işsizliğe, yoksulluğa, taşeronlaştırmaya, güvencesiz çalıştırmaya tepki öne çıkarken, Akkuyu’da kurulmak istenen nükleer santral ve Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın yıkılması da protesto edildi.

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu bileşenleri de farklı dillerde “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı bir pankartla 1 Mayıs’a katıldı. Mitingin en kitlesel kortejlerinden birini oluşturan Blok bileşenleri barış ve özgürlük sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Bloğun desteklediği Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü ve blok bileşenlerinin temsilcileri pankartın arkasında kol kola yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi de 1 Mayıs kutlamalarına kitlesel katılım gösterirken milletvekili adayları da mitingdeydi.

Eğitim Sen de kutlamalara kitlesel katılan sendikalar arasında yer aldı.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan miting ise yapılan saygı duruşuyla başladı. Mitingde Tertip Komitesi adına bir konuşma yapan KESK Dönem Sözcüsü Kahraman Oğuz, işsizliğe, yoksulluğa, güvencesizleştirmeye, taşeronlaştırmaya karşı mücadele çağrısı yaptı. Hükümetin Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayattığını ifade eden Oğuz, sivil itaatsizlik eylemlerine yapılan saldırıların bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Kadına ve çocuğa yönelik istismarın halen devam ettiğini vurgulayan Oğuz, Akkuyu’ya nükleer santral yapmanın halkın sağlığıyla oynamak anlamına geldiğini belirtti.

Oğuz’un ardından Türk-İş Mersin İl Temsilcisi İrfan Gültekin de bir konuşma yaparak işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı kutladı. (Mersin/EVRENSEL)


Madenci kenti Zonguldak, uzun yıllar sonra coşkulu bir işçi bayramı kutlamalarına sahne oldu. Genel Maden İşçisi Sendikası (GMİS) organizesinde yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı miting binlerce maden işçisinin davul-zurna eşliğinde alana gelmesi, 1 Mayıs etkinliğine renk kattı.

Çeşitli sloganlar eşliğinde Fevkani köprü üstünden yürümeye başlayan işçilere GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun da eşlik etti. İşçiler, başlarında sarı baret ve ayaklarında çizmelerle yürüdü.

ÇAYCUMA

Çaycuma’da 1 Mayıs kutlaması Türk-İş ve KESK’e bağlı sendikalar tarafından Çarşı meydanında yapıldı. 700 kişinin katıldığı kutlamalarda gençlerin ve ev kadınlarının yoğunluğu dikkat çekti. Taşeron ve güvencesiz çalışmaya karşı sloganların atıldığı kutlamada gençler sınavsız ve parasız üniversite talebinde bulundular.

SALDIRILAR ARTIYOR

Türk-İş adına konuşan Selüloz-İş Şube Başkanı Süleyman Karakabak saldırıların arttığı bir dönemde ortak mücadelenin önemine dikkat çekti. KESK adına Eğitim Sen Temsilcisi İsmet Akyol konuştu. Güvencesiz çalışmanın yaygınlaştığına dikkat çeken Akyol, ortak mücadelenin yükseltilmesi çağrısı yaptı.   Burada davul zurna eşliğinde halay çeken işçi ve emekçiler daha sonra Atatürk anıtına yürüdü ve otobüslerle Zonguldak’taki kutlamalara hareket etti.  (Zonguldak/EVRENSEL)


Amasya’da Türk-İş, KESK, TMMOB, TEB’in organize ettiği 1 Mayıs mitingi düzenlendi. Kutlamalara CHP il ve ilçe örgütleri yoğun katılım ile tam destek verdi.

Geçen yıllara göre katılımın daha yoğun olduğunun gözlendiği Amasya’da yaklaşık üç bin kişi iş, emek, özgürlük için yürüdü. Künç Köprü’de toplanan katılımcılar Yavuz Selim Meydanı’na kadar slogan atarak davul zurna eşliğinde yürüdü. Maden-İş Sendikası Suluova Şubesi’den bir grup işçi yürüyüşte tekbir getirerek yürüdü. Çevreden tepkiler üzerine işçiler tekbir getirmeye son verdi. Ataması yapılmayan öğretmenler seslerini duyurmak için yürüyüş kolunda yerini aldı. Türk-İş Amasya Şube ve 1 Mayıs Kutlama Komitesi Başkanı Celal Sonuşen alanda yaptığı konuşmada “Yıllardır siyasi iktidar bu ülkenin tek sahibi gibi davandılar. Cumhuriyetin tüm kazanımlarını, değerlerini yok pahasına satmayı halka hizmet diye yutturdular. Özellikle son yıllarda artan taşeronlaşma emeğin en acımasız, en vahşi bir şekilde sömürülmesine neden oldular. Toplu iş sözleşmesine ve sendika hakkına sahip işçiler tasfiye edildiler. Siyasi kadrolaşmanın doruk noktasına ulaştığı günümüzde 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak önemli bir anlam taşımaktadır” dedi.

UZUN YÜRÜYÜŞ

Tokat’ta 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı kutlamada, Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde toplanan emekçiler, kutlamanın yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek geldi. Ellerinde, döviz ve pankartlarla yürüyen grup AK Parti il binası önünde durarak bir süre slogan attı.

Eğitim Sen öncülüğünde yapılan kutlama programına Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) üyesi türbanlı kadınlar da katıldı.

NEVŞEHİR’DE İLK KEZ

Nevşehir’de düzenlenen yürüyüşe, 1 Mayıs Gençlik Platformu adıyla bir grup öğrenci de katıldı. Öğrenciler, YGS’deki şifre iddialarını protesto etti.

Borsa Kavşağı’nda toplanan yüzlerce kişi, ellerinde ‘Sözleşmeli köle olmayacağız’, ‘İşçi ölümleri durdurulsun’, ‘Kadın ölümleri son bulsun’, ‘YGS’ ye inat yaşasın hayat’ pankart ve sloganlarıyla Türk Telekom Meydanı’na kadar yürüdü.
Yürüyüşe, Nevşehir 1 Mayıs Gençlik Platformu adı altında öğrenciler de katılıp, YGS’deki şifre iddialarını protesto etti. Öğrenciler yürüyüş sırasında ‘YGS’ ye inat yaşanın hayat’, ‘Parasız eğitim, parasız sağlık’ sloganlar attı. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş, meydanda sona erdi. Yürüyüşün ardından meydanda toplanan kalabalık, burada da davul zurna eşliğinde halay çekip oynadı.

Eğitim Sen İl Temsilcisi Ahmet Çelik, günümüzde, ülkede dayanışmaya ve birlikte mücadeleye bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, hükümeti eleştirdi. Çelik, “Kendine demokrat ve bildiğini okuyan AKP, Kürt sorunu, Alevilik, laiklik ve zorunlu din dersinin kaldırılması, YÖK, basın özgürlüğü, temel insan hak ve hürriyetlerine getirilen sınırlamalar konuları başta olmak üzere hayatın hemen hemen tüm alanlarında ikiyüzlü bir tutum izlemeyi sürdürüyor” dedi.

BOLU

İşçi sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs; Bolu’da Belediye-İş, Türk Metal Sendikası, Eğitim Sen, Emekli-Sen, Öğretim Görevlileri Derneği, Yeğen Deresi Köyü Kalkınma Kooperatifi yöneticileri, CHP ve EMEP’in katılımıyla kutlandı.

Bankalar önünde toplanan grup, sloganlarla Kardelen Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında sık sık  iş, ekmek, özgürlük sloganı atıldı. 500’ü aşkın kişinin katıldığı yürüyüşte sendika ve kurum temsilcileri konuşmalar yaptı. (AMASYA-TOKAT-NEVŞEHİR-BOLU)


ALANYA’DA YASAĞA RAĞMEN

Alanya’da 1 mayıs kutlamaları için yapılan başvuru kaymakamlık tarafından bisiklet yarışı ve cumhurbaşkanı geleceği gerekçesiyle reddedildi. Buna rağmen SES Alanya temsilciliği ve Haber Sen Alanya temsilciliğinin çağrısıyla 1 Mayıs kutlandı. PTT karşısında toplanan SES, Haber Sen, Tabip Odası, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku bileşenleri gunda yer alan bdp ve emep üyeleri Anıt meydanına doğru yürüyüşe geçtiler. Eğitim Sen, ÖDP ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri ise tarım ilçe müdürlüğü arkasında toplandılar. Özellikle blok bileşenleri coşkusu ve kitleselliği ile ilgi odağı oldu. Gençler ‘Şifreyle hileyle geleceğimizi çalmanıza izin vermeyeceğiz. Parasız eğitim sınavsız üniversite istiyoruz’ pankartı açtı. Geçen yıla göre daha fazla katımın olduğu kutlaması basın açıklaması ile son buldu. (ALANYA)

LÜLEBURGAZ

Lüleburgaz’da Hükümet konağı önünde toplanan işçi ve emekçiler, Kongre Meydanı’na yürüdü. Üç bini aşkın işçi ve emekçinin katıldığı mitinge, Türk-İş’e bağlı sendikalardan Petrol-İş, Kristal-İş, Tes-İş, Türk Harb-İş, DİSK’e bağlı Genel-İş, KESK, Tüm Köy-Sen ile, siyasi partilerden CHP, EMEP, ÖDP, Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti, TGB ve Lüleburgaz Lise ve Dershane Öğrencileri katıldı.

GENÇLERİN ÇILGIN PROJESİ

Yürüyüş bir hayli coşkulu geçti. Lüleburgaz halkı, yürüyüş güzergahı boyunca işçi ve emekçilere alkış ve sloganlarla destek ve moral verdi. En çok ilgiyi çeken ve halktan alkış alan pankart, Lüleburgaz Lise ve Dershane Öğrencilerinin taşıdığı, “Bizim de çılgın projemiz var; parasız eğitim, sınavsız üniversite” oldu.

Yürüyüş ve miting boyunca atılan sloganlarla AKP Hükümeti’nin işçi ve emekçi düşmanı yüzü protesto edildi.

Miting alanında ilk konuşmayı, 1 Mayıs Tertip Komitesi adına Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova yaptı. Daha sonra Türk-İş adına Kristal İş Mali Sekreteri Bilal Bildik, DİSK adına Lüleburgaz Belediyesi Genel-İş İşyeri Baş Temsilcisi Rabia Çiğdem Özyürek ve KESK adına Kırklareli Eğitim Sen Şube Başkanı Seyfi Meriç birer konuşma yaptı. Şiirlerin okunması ve halayların çekilmesiyle miting sona erdi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)


Van’da düzenlenen 1 Mayıs mitinginde konuşan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Van Bağımsız Milletvekili Adayı Aysel Tuğluk, baskılara karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.

KESK, DİSK ve TMMOB tarafından Van’da düzenlenen 1 Mayıs bölge mitinginde Koma Pel’in müzik dinletisinden sonra Federal Kürdistan Bölgesi’nden gelen Kürdistan İşçiler Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Nauf, halkı selamladı.

Kürt halkı arasında sınırlar olsa da mücadelenin ortak olduğunu belirten Nauf, Kürt halkının 1 Mayıs Bayramı’nı kutladı. Duhok kentinden geldiğini belirten Nauf,, talepler için ortak mücadelenin gerekliliğine dikkat çekti. KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, Kürt halkı üzerindeki baskılara dikkat çekerek, demokrasinin olmadığı ve ülke bütçesinin savaşa gittiği bir ülkede barıştan söz etmenin mümkün olmadığını belirtti. Aysel Tuğluk, Kürtlere dayatılan asimilasyon politikalarına dikkat çekerek, Başbakan’ın Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrar ettiğine vurgu yaptı. Kürtlere yönelik baskı ve antidemokratik uygulamalara karşı ortak mücadele çağrısı yapan Tuğluk, mücadeleyi ulusal birlik yaratarak ortak mücadeleyi yükselterek, kazanacaklarını ifade etti. (VAN)


Gaziantep’te KESK, DİSK, Türk- İş’in çağrıyla İstasyon Meydanı’na işçiler, emekçiler, öğrenciler, kadınlar, ve Kürtler alanda renkli görüntüler oluşturdu. Sabah erken saatlerinden itibaren Balıklı, Yeşilsu ve Kırkayak parkında biraya gelen sendikalar ve siyasi partiler İstasyon Meydanı’na yürüyüşe geçtiler. KESK, DİSK ve Türk-İş’e bağlı sendikalar  attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla teleplerini dile getirdi.

1 Mayıs’a ayrıca EMEP, ÖDP, BDP, ESP, CHP, DSP,  ÖSP, Mücadele Birliği, Sosyalist Gelecek Parti Hareketi, A.D.D., Gaziantep Üniversitesi Öğrencileri, Eczacılar Odası pankartlarıyla sloganlarıyla katıldı. Başpınar Organize Sanayi Bölgesinden örgütsüz işçilerinde katıldığı 1 Mayıs kutlamalarına Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Antep adayı Akın Birdal da katıldı. (Gaziantep/EVRENSEL)


SİVEREK’TE 1 MAYIS KUTLAMASI

1 Mayıs Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kanlıkuyu Meydanı’nda davul zurna eşliğinde halaylarla kutlandı.

KESK’in yanı sıra BDP de katıldı. Eğitim Sen Siverek Temsilcisi Abdülkadir Kak, talepleri için alanda olduklarını söyleyerek, köleliğin dayatıldığını belirtti.

Halkın özgürlükçü, eşitlikçi sivil demokratik bir anayasa istediğini söyleyen Kak, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl bir şekilde çözümünü; din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hakim kılınması gerektiğini belirtti. (SİVEREK)


KARS'TA COŞKULU 1 MAYIS

Kars’ta 1 Mayıs kutlamaları, KESK Kars Şubeler ve Temsilcilikler Platformu, DİSK Genel İş Şubesi, Türk İş Kars İl Temsilciliği, Kars Devrimci 78’liler Derneği’nin birlikte düzenlediği mitingle Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı mitinge CHP Kars milletvekili adayları Tuncer Daşdemir, Saffet Özdemir, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bağımsız milletvekili adayı Mülkiye Birtane ile BDP’li Belediye Başkanları da katıldı.
Davul zurna eşliğinde halaylar çekilerek coşkuyla geçen mitinge sendikaların yanı sıra CHP, BDP, EMEP de katıldı. (KARS)


BATMAN’DA POLİS ENGELİ

Batman Emek Platformu’nun düzenlemek istediği 1 Mayıs mitingi, polis engeline takıldı.

Miting alanın girişlerine kurulan arama noktalarının kaldırılmasını isteyen tertip komitesi bileşenleri, polisin kaldırmamakta ısrarı üzerine oturma eylemi yaparak 1 Mayıs kutlamadan alanı terk etti. (BATMAN)


Mardin, Şırnak, Elazığ’da yapılan 1 Mayıs kutlamalarında emek, özgürlük ve barış talebi öne çıktı.

Mardin merkezde 6 yıl aradan sonra ilk defa 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı. KESK Şubeler Platformu tarafından organize edilen miting Newroz alanında gerçekleşti.  KESK binası önünde bir araya gelerek Vali Ozan Caddesi üzerinden Newroz Meydanı’na kortej eşliğinde yürüdü. Arapça, Kürtçe, Türkçe ve Süryanice “Yaşasın 1 Mayıs” pankartının asıldığı platforma, dört dilde taleplerde dile getirildi. İbrahim Oruç ve Aydın Erdem’in fotoğrafları da platforma asıldı. KESK ve Türk-İş, DİSK yaptığı konuşmanın ardından, Aydın Erdem’in arkadaşları tarafından gönderilen mesaj okundu.

DTK Eş Başkanı ve Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Ahmet Türk, Mardin’de oynanan ırkçı ve faşist oyunlara dikkat çekti. Acılara son vererek, halkların kardeşliğini gerçekleştireceklerini belirten Türk, “Emek özgürleşmeden halklarda özgürleşemez. Demokrasi mücadelesini emek, barış ve demokrasi olarak ifade ediyoruz ve sonuna kadar da sürdüreceğiz. Emekçilerin yüzyıllardır süren mücadelesi özgür bir geleceğin yolunu açtı”  dedi. Türkiye sorunlarının başında Kürt sorunun geldiğinin altını çizen Türk, Kürtlerin taleplerinin karşılanması durumunda barış, kardeşliğin ve özgürlüğün gerçekleşeceğini söyledi.

ŞIRNAK’TA İLK 1 MAYIS

Şırnak’ta ilk defa 1 Mayıs kutlamaları için İdil ilçesinde miting yapıldı. Miting için İdil’e gelen binlerce kişi Alanya Caddesi üzerinde bir araya geldi. DİSK, KESK, TTB’nin yanı sıra 1 Mayıs mitingine Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloku Şırnak Bağımsız Milletvekili Adayı Hasip Kaplan ve BDP’li yöneticiler de katıldı. On bini aşkın kişinin katıldığı mitingte, operasyonlara karşı ve halkların kardeşliğini içeren talepler öne çıktı.Hasip Kaplan, Botan’dan Taksim’e selam gönderdiklerini söyledi.

ELAZIĞ’DA İSTASYON MEYDANINDA KUTLANDI

Elazığ’daki 1 Mayıs kutlamaları KESK Şubeler Platformu tarafından organize edildi. 2006’dan beri ilk kez İstasyon Meydanı’nda yapılan miting için Hozat Garajı önünde toplanan ve KESK’e bağlı sendikalar BDP, EMEP ve HAK-PAR üye ve yöneticilerinin de yer aldığı kitle buradan miting alanına yürüdü. Miting Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Halit Ateş, bir yandan emekçilerin bayramı kutlanırken diğer yandan Kürt siyasetçilerine yönelik operasyonların da yapıldığını söyleyerek, “Diğer yandan çözüm çadırlarına saldırmaktan geri durmamaktadır” dedi. KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Yapı- Yol Sen Şube Kenan Korkmaz, uygulanan savaş politikalarına değinerek, silahlara değil eğitime, sağlığa paranın aktarılması gerektiğini belirtti. Korkmaz, uygulanan özelleştirme politikalarını Elazığ’da üretici köylüyü, işçiyi mağdur ettiğini ifade ederek, mücadele çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)


DERSİM'DE 1 MAYIS COŞKUSU

DERSİM’de 1 Mayıs  Seyit Rıza Parkı’na yapıldı.

Okullar Caddesi’nden başlayan yürüyüşe, Türk-İş ve DİSK’e bağlı sendikalara üye işçiler ile, KESK’e bağlı sendikalara üye kamu emekçileri  ve  EMEP, BDP, ESP, ÖDP PARTİZAN, CHP, DHP taraftarları katıldı.

Bir grup ile miting alanına gelen CHP Milletvekili adayları Kamer Genç ile Hüseyin Aygün, binlerce kişi tarafından yuhalanarak protesto edildi. CHP’liler miting alanını terk etti. Miting alanında işçiler adına Genel İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Çiçek bir konuşma yaparken, kamu emekçileri adına ise Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan konuştu. Emek, Özgürlük ve Demokrasi Blok’u Dersim Bağımsız Milletvekili adayı Ferhat Tunç’ta konuşma yaptı. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da işçiler meydana sığmadı

SONRAKİ HABER

Yaşanabilir bir dünya için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...