29 Mart 2013 08:59

Iğdır'da doktora saldırı protesto edildi

Iğdır Devlet Hastanesi doktor ve yöneticileri ile Sağlık-Sen Iğdır Şubesi üyeleri, Iğdır Devlet Hastanesi’nde Dr. Cihan Acı’nın hasta yakınlarının saldırısına uğramasını protesto etti.Iğdır Devlet Hastahanesi Başhekimliği önünde bir araya gelen hastahane yönetimi ve sendika üyeleri yaptıkları ortak açıklamda Cihan

Iğdır'da doktora saldırı protesto edildi
Paylaş

Iğdır Devlet Hastahanesi Başhekimliği önünde bir araya gelen hastahane yönetimi ve sendika üyeleri yaptıkları ortak açıklamda Cihan Acı’ya yapılan darp olayını kınayarak, yetkilileri ve vatandaşları doktorlara sahip çıkmaya çağırdı. Hastahane yönetimi adına açıklama yapan Dr. Evren Uygungül, sağlık çalışanlarının, sağlıkta dönüşüm projesi adı altında yapılan uygulamaların esiri olduğunu, bu sistemle vatandaş ile karşı karşıya getirildiğini belirtti. Uygungül, “Sağlık çalışanlarını gece gündüz demeden hasta bakmaya zorlayan ve nitekim hastaneye mahkum eden, vatandaşın en küçük şikayetinde bizlerde ‘savunma yaz’ mekanizmasını işleten, ama hiç bir zaman bir teşekkür mekanizmasını öngörmeyen bu sağlık sistemi artık günümüzde meyvelerini vermeye başlamıştır” diye konuştu.

Sağlık-Sen Iğdır Şube Başkanı Fettah Eray Karadağ ise darp edilen doktorun ilde görev yapan iki ortopedi uzmanından biri olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Doktorumuza yapılan bu saldırı, tüm sağlık çalışanlarını ve doktorumuzun mesai arkadaşlarını derinden üzmüştür, ülkemizin çeşitli bölgelerindeki, sağlık çalışanlarına karşı girişilen şiddet olayları artarak devam etmektedir. Şiddetin bir an önce durdurulması için öncelikle Sağlık Bakanlığı olmak üzere, tüm yetkilileri, şiddetle mücadele konusunda daha etkin önleyici tedbirler almaya ve sağlıkta şiddetle mücadelenin alt yapısını oluşturmaya davet ediyoruz” (IĞDIR)

ÖNCEKİ HABER

Alper Aktan son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

İHD tutuklular için oturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...