28 Mart 2013 11:05

BBC çalışanları grevde

BBC’de örgütlü Ulusal Gazeteciler Sendikası (NUJ) sendikalar kurumdaki işten çıkarmalar, ağırlaşan iş yükü ve artan stres düzeyi ve işyerinde taciz olaylarına karşı 12 saatlik greve çıktı.BBC Türkçe çalışanlarının da destek verdiği, Türkiye saatiyle 14:00’da başlayan, 02:00’de sona erec

BBC çalışanları grevde
Paylaş

BBC Türkçe çalışanlarının da destek verdiği, Türkiye saatiyle 14:00’da başlayan, 02:00’de sona erecek grev nedeniyle, BBC Türkçe internet sayfası da bugün güncellenmeyecek.

AĞIR İŞ KOŞULLARI

BBC, “kaliteye öncelik verilmesini öngördüğünü” söylediği yeniden yapılanma stratejisi Delivering Quality First (DQF) programı çerçevesinde 2017 yılına kadar 2 bin kadroyu kapatmayı planlıyor. Ulusal Gazeteciler Sendikası NUJ, BBC’deki işten çıkarmaların, aynı yoğunluktaki iş yükünü, geride kalan daha az sayıdaki çalışanın omuzlarına yüklediğini söylüyor. NUJ ayrıca, bu artan iş yükü sonucunda işyerinde taciz olaylarından mağdur olan çalışan sayısında ‘şoke edici” bir artış yaşandığını vurguluyor. NUJ ve BECTU, işten çıkarmaların etkisinin değerlendirilebilmesi için DQF kapsamındaki altı aylık moratoryum ilan edilmesini talep ediyordu.

BBC, ÇALIŞANLARI DİNLEMELİ

BECTU Genel Sekreteri Gerry Morrisey grev öncesindeki açıklamasında “BBC, çalışanlarının durumunu dikkate almakla görevli ve şu anda bu görevi yerine getirmiyor. Üst düzey yöneticilerin bu sorunları ciddiye alması için greve gitmek zorunda kalmamız çok yazık” dedi. NUJ Genel Sekreteri Michelle Stanistreet de, “Üyelerimiz, BBC’ye şu açık mesajı vermek için grevde; BBC’nin çalışanlarını dinlemesi gerekiyor. Yanlış tasarlanan ve uygulanan kesintilerin yarattığı sorunlara düzgün çözümler bulunması lazım. BBC’nin bir kez daha bizimle işbirliği yapmaması ve kesintilerin kaygı veren etkileri konusunda anlamlı görüşmeler yapmak için talep ettiğimiz moratoryumu reddetmesi üzüntü verici” diye konuştu.

BBC yönetimi ise, sendikaların greve gitmesi nedeniyle “büyük hayalkırıklığı” yaşadığını bildirdi ve yayınlarda yaşanabilecek aksamalar nedeniyle, izleyici, dinleyici ve okuyucularından özür diledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Editoryal hapishane

SONRAKİ HABER

Brezilya’da stadyum kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...