28 Mart 2013 11:01

Renk körleri ve boğalar aşktan muaftır arkadaş!

Tutkunun, kanın ve belki de şiddetin rengidir kırmızı. Dinamizmin yansımasıdır. Kararlılığın simgesidir. Peki aşk ne renktir? Osman Sınav’a göre, kırmızıdır. Peki, kaç kişiliktir bu aşk? Üç tabii ki. Üç kişiliktir. Bir imkansız, iki çok yalnız, üç idealdir.Klişe bu ya, üçgenler her yerdedir. Eşk

Renk körleri ve boğalar aşktan muaftır arkadaş!
Paylaş
Zeynep Gizem Şenel

Tutkunun, kanın ve belki de şiddetin rengidir kırmızı. Dinamizmin yansımasıdır. Kararlılığın simgesidir. Peki aşk ne renktir? Osman Sınav’a göre, kırmızıdır. Peki, kaç kişiliktir bu aşk? Üç tabii ki. Üç kişiliktir. Bir imkansız, iki çok yalnız, üç idealdir.
Klişe bu ya, üçgenler her yerdedir. Eşkenarlar, ikizkenarlar, Bermuda’da konuşlananlar... Ama bizim üçgen başka üçgendir. Aşkın üçgeni. İlla ki, aldatan taraf, aldatılan bahtsız ve kara kediden oluşan bir üçgen.
Hikaye bu ya, şu sıra çok moda olduğu üzere artık kara kediyi tanımak büyük bir marifettir. Kara kedi, eve gelen telefonlarda yakalanıp azarlanmaz, takip edilmez, gücendirilmez. Arkadaş olunur kendisiyle.
Aşk Kırmızı’da böyle bir hikayedir işte. Mutlu ailesinin yıkılmaması için kocayı kaptırmayı sineye çekip, ‘acaba kedinin nesi benden iyi’ diye soran vizyon sahibi eşin zaferidir aynı zamanda. Bir tek gece bile ayrı kalmaya dayanamayıp ‘Kocam, kocam’ diye sayıkladığı eşinin eski aşkıyla kaçamak yapmasına engel olamayan Zeynep, çareyi kara kedi Nazlıgül ile alışverişe çıkmakta bulur. Yanlış duymadınız. Alışveriş. Öyle ki, kocasının çok beğeneceği bir elbise seçerek durumdan haberi bile olmayan Nazlıgül’e ‘ben onu senden iyi tanıyorum.’ mesajı vermeye çalışmaktadır.
Ferhat ile Nazlıgül artık hangi diyara bilinmez, dört nala koşarken, ikinci kadın olmayı kabullenen eş, “ben de aranızda kalsam olmaz mı ablam” edasıyla durumu kurtarma derdine düşer. Karısına el kaldıramayan Ferhat, hayat kadını sevgilisini dövebilmektedir gönlünce. Dikkat şiddet de vardır tabii bu kırmızı aşkta. Sevgili de, sanki o şeytan içine işlemiş gibi her dakika “iş kıyafetleriyle” arz-ı endam eder etrafta. Ne yapsın adamcağız; kıskanmıştır.     
Uzun yıllar izlediğimiz Brezilya dizileri, pembe diziler ve yerli filmlerde akan suları durduran bir mevzu daha vardır: ‘Hamilelik ve veya çocuk.’ Kara kedinin çocuğu olursa ilk raund kazanılır. O da son raund olur zaten.Tabii şimdilerde bu klasik hikayeler modernize edildiği için gayrı meşru çocuğun aldatılan eş ve her çiçekten bal toplayan koca tarafından büyütülmesinde sakınca yoktur. Caizdir; caiz.
Aslında çok namuslu, eli yüzü düzgün bir hikayedir bu hikaye. Erkeğin elinin kiridir. Kadın affeder. Zaten dönülen yer her daim kürkçü dükkanıdır. Ama şehir dışına çapkınlık turları düzenleyen arkadaşla terasta yakınlaşmalar yaşayan mağdur eş bu işten paçasını nasıl kurtarmıştır? Evet. Asıl mesele budur. Kara kedi, adı üzerinde kara kedidir. Aradan çekilmesi farzdır. Kendini feda etmiş, yolda telef olmuş falan önemli değildir. Ama o eş var ya o fedakar eş, nasıl olup da dünyalardan çok sevdiği kocacığını aldatmıştır? Hepsi o kara kediyle, “uygunsuz turcu”nun suçudur.Yoksa erkeğin elinin kiri, kadının alnının teridir; üstelik, boğalarla renk körleri de aşktan muaftır arkadaş!

Aşk Kırmızı
Yönetmen: Osman Sınav
Oyuncular: Nurgül
Yeşilçay, Tayanç Ayaydın, Ezgi Asaroğlu


[email protected]

ÖNCEKİ HABER

Paris’te Aşk sahnede

SONRAKİ HABER

Editoryal hapishane

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...