28 Mart 2013 10:43

OMÜ’de öğrenci kıyımına tepki

SAMSUN Ondokuzmayıs Üniversitesi’nde 28 öğrenciye soruşturma açılması ve soruşturma sonucunda 14 öğrenciye 1 aydan 1 döneme kadar uzaklaştırma cezası verilmesi üzerine Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri eylem yaptı.OMÜ Tıp Fakültesi önünde öğrencilerle bir araya gelen Platform bileşenleri, OMÜ Rekt&

OMÜ’de öğrenci kıyımına tepki
Paylaş

SAMSUN Ondokuzmayıs Üniversitesi’nde 28 öğrenciye soruşturma açılması ve soruşturma sonucunda 14 öğrenciye 1 aydan 1 döneme kadar uzaklaştırma cezası verilmesi üzerine Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri eylem yaptı.

OMÜ Tıp Fakültesi önünde öğrencilerle bir araya gelen Platform bileşenleri, OMÜ Rektörlüğü önüne sloganlarla yürüdü. Rektörlük önünde Platform adına konuşan KESK dönem sözcüsü Metin Erol, 12 Eylül ürünü YÖK’ün kurulmasının üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen varlığını sürdürdüğüne YÖK’e muhalif olan ve bilimsel demokratik eğitim talebinde bulunan herkesi susturmak istediğini belirtti. Üniversitelerin ve bilimin sermayenin hizmetine sunulmak istendiğini vurgulayan Erol, bilime, öğrenci ve öğretim elemanlarına bunum için saldırıldığını belirtti.

Açıklama sonrasında 3 kişilik bir heyet OMÜ Rektörlüğü Genel Sekreteri Selahattin Özyurt ile bir görüşme yaptı. Görüşme sonrasında açıklamada bulunan OMÜ Öğrencisi Yıldırım Beyazıt, sekreterin cezalarla ilgili olarak talepleri rektör Hüseyin Akan’a ileteceğini söyledi. Akan, sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. (SAMSUN)

ÖNCEKİ HABER

ÖGB sınırlarını aşıyor

SONRAKİ HABER

AOÇ de fabrika da yıkımdan kurtuldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa