28 Mart 2013 10:05

Sağlık emekçileri şiddete karşı iş bıraktı

SES ve İstanbul Tabip Odası üyesi sağlık emekçileri, Şişli Etfal Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde hekimlere yönelik gerçekleşen şiddet olaylarını protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptı.Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi ve İstanbul Tabip Odası üyeleri, 23 Mart ve 27 Martta

Sağlık emekçileri şiddete karşı iş bıraktı
Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi ve İstanbul Tabip Odası üyeleri, 23 Mart ve 27 Martta Şişli Etfal Hastanesi’nde asistan hekimlerin, hasta ve hasta yakını tarafından darp edilmesini iş bırakarak protesto etti. “Sağlıkta şiddete son” pankartı açan sağlık emekçileri, hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Sağlık emekçileri adına açıklama yapan asistan hekim Mesut Yağcı, Sağlık Bakanlığı verilerine göre her gün 30 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını belirterek, sağlık emekçilerin uğradığı şiddeti şöyle sıraladı: “Hasta ve hasta yakınlarının şiddeti. Bakanlığın, hükümetin ve idarecilerin dil ve üslubu, uygulanan sağlık politikalarının etkisi. İstihdam modelleri, iş yoğunluğu. Mobbing. İşyerlerinde performansa bağlı olarak çalışanlar üzerinde yaratılan baskı”

KOŞULLAR İYİLEŞTİRİLSİN

Yağcı, bu sorunlara karşı ise, şiddetin bir ‘iş kazası’ olarak kabul edilip, buna göre gerekli düzenlemelerin yapılmasının sağlanması, sağlık personeline yönelik şiddete veya teşebbüsünde bulunanlarla ilgili adli süreçlerin hızlı bir şekilde ilerlemesinin sağlanması, bir an önce eksik istihdamın giderilmesi, asistan hekimlerin uzun çalışma süreleri kısaltılması, bütün çalışanların nöbet ertesi izin kullanmalarının sağlanması, çalışan güvenliği konusunda alınması gereken tedbirlerin alınması, sorumluluğunu yerine getirmeyen ilgili yöneticilerin eğitilmesi veya değiştirilmesi gibi önlemlerin alınmasını istediklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından sağlık emekçileri, saldırının gerçekleştiği çocuk polikliniği önüne kadar yürüyüş gerçekleştirerek, eylemlerini sonlandırdı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklulara ‘ajanlık’ dayatması

SONRAKİ HABER

Barışın yolu Roboskî’den geçer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...