28 Mart 2013 09:45

4+4+4 eylemine hapis cezası!

EĞİTİM Sen Merkez Yürütme Kurulu, Kocaeli’nde yapılan eğitimde 4+4+4 protestosu gerekçe gösterilerek verilen hapis cezalarına tepki gösterdi.Açıklamada, geçen yıl açılan dava sonrasında, aralarında Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan’ın da bulunduğu eğitim emekçilerine 8 ay 10’ar gün h

4+4+4 eylemine hapis cezası!
Paylaş

EĞİTİM Sen Merkez Yürütme Kurulu, Kocaeli’nde yapılan eğitimde 4+4+4 protestosu gerekçe gösterilerek verilen hapis cezalarına tepki gösterdi.

Açıklamada, geçen yıl açılan dava sonrasında, aralarında Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan’ın da bulunduğu eğitim emekçilerine 8 ay 10’ar gün hapis cezası verildiği belirtilerek, “Kocaeli’nde verilen mahkeme kararı, Türkiye’de gerçekleşen en demokratik tepkilerin bile acımasız bir şekilde polis şiddetiyle bastırılmasının sendikal eylemlerin engellenmesi için yeterli görülmediğini göstermiştir. Son dönemde sendikalara ve demokratik kitle örgütlerine yönelik baskıların artması, sendika binalarının kapılarının kırılarak aranması gibi antidemokratik uygulamalar yetmiyormuş gibi, eğitim alanında örgütlü olan sendikamız üyelerinin demokratik tepkilerini göstermesinin hapis cezası ile engellenmeye çalışılması kabul edilemez” denildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Aydın’da sosyoloji konferansı

SONRAKİ HABER

Cezaevlerindeki baskılara son!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...