28 Mart 2013 07:19

Denizli Cezaevi’ndeki darp olayı Mecliste

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi’nden gözündeki ağrı nedeniyle hastaneye sevk edilen Hasan Keleş’in darp edilmesini Meclise taşıdı.BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Denizli D Tipi Cezaevi’nden hastaneye sevk edildiği sırada darp edilen Hasan Keleş ve cezaevinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin Adalet Bakanı Sadu

Denizli Cezaevi’ndeki darp olayı Mecliste
Paylaş

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi’nden gözündeki ağrı nedeniyle hastaneye sevk edilen Hasan Keleş’in darp edilmesini Meclise taşıdı.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Denizli D Tipi Cezaevi’nden hastaneye sevk edildiği sırada darp edilen Hasan Keleş ve cezaevinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Sakık, Denizli Cezaevi’nde kalan tutsakların keyfi disiplin cezalarına çarptırıldığını belirtti.

Sakık, Bakan Ergin’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Hasan Keleş’i darp ettiği iddia edilen iki uzman çavuş ve 15 asker hakkında açılan soruşturmanın akıbeti nedir? Bahsi geçen tutuklu ve hükümlülerin, pencerelerinin boya ile kapatılmasının hukuki dayanağı ve gerekçesi nedir? Bahsi geçen tutuklu ve hükümlülerin, sosyal aktivite hakları hangi gerekçelerle engellenmektedir? Denizli Cezaevi’ndeki izole edilmek anlamına gelen uygulamalar hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Denizli Cezaevi hakkında 2009’dan bu yana tespit edilen hak ihlalleri nelerdir? Bu hak ihlalleri hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Din adamlarından sürece destek

SONRAKİ HABER

Kıbrıs'ta AB bayrağı yakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa