28 Mart 2013 07:18

Din adamlarından sürece destek

ABDULLAH Öcalan’la devlet arasında başlayan görüşme sürecine ve Öcalan’ın Diyarbakır Newroz’unda okunan mesajına Süryani, Keldani ve Ezîdî din adamlarından da destek geldi.Diyarbakır’da bulunan Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, Öcalan’ın silahların susması yönündeki

Din adamlarından sürece destek
Paylaş
Hasan Yoldaş

ABDULLAH Öcalan’la devlet arasında başlayan görüşme sürecine ve Öcalan’ın Diyarbakır Newroz’unda okunan mesajına Süryani, Keldani ve Ezîdî din adamlarından da destek geldi.

Diyarbakır’da bulunan Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, Öcalan’ın silahların susması yönündeki çağrısını desteklediklerini belirterek, “İnsanoğlu kaybettiklerini geri kazanmaya çalışıyor” dedi. Öcalan’ın mesajında 3 peygamberden bahsettiğini hatırlatan Akbulut, “Herkesin bu çağrıya kulak vermesini umut ediyorum. Silahlar artık susmalı, toplumlar arasında kardeşlik olmalı. Biz bu çağrıya desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Diyarbakır Keldani Kilisesi Vakıf Başkanı Yusuf Karadayı ise “Sayın Öcalan’ın mesajını destekliyoruz. İnanç özgürlüğü hakkında söylediklerine biz de katılıyoruz. Biz de sorunun bir parçası olan azınlıklar olarak çözüm adına sürece ne şekilde katkı sunabileceksek sunmaya hazırız. Keldaniler olarak süreci desteklediğimizin bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.

Kırklar Meclisi üyesi Ezîdî Yılmaz Demiray da Diyarbakır’da milyonların bir araya geldiği Newroz’da okunan mesajın inançların bir arada özgürce ve barış içinde yaşaması adına çok önemli olduğunu belirterek, “Bu sürece katkı için elimizden geleni yapamaya hazırız” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de PKK’liler anıldı

SONRAKİ HABER

Denizli Cezaevi’ndeki darp olayı Mecliste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...