27 Mart 2013 11:20

Çocuklar, hak ihlaline uğramasın

GÜNDEM Çocuk Derneği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderdiği raporda çocukların, hak ihlallerine uğramaması için devletin yükümlülüklerini bir an evvel yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Gündem Çocuk Derneği, TBMM’ye gönderdiği raporda çocukların insani yaşam hakkı, parasız sağlık, parasız eğitim, güvenli bir çevre, dil ve kültür, güvenlik içinde ve onurlu yaşama haklarının ihlal edildiğinin altı çizildi.

Çocuk işçilerin sayılarının ve çocuk gelin vakalarının çoğaldığı belirtilen raporda çocukların silahlı ya da silahsız şiddet ortamlarında kaldığına da dikkat çekildi. Raporda şu ifadeler yer aldı: “Türkiye’de çocukların yaşam hakkı ihlaline uğramamaları için devletin yükümlülüklerini bir an evvel yerine getirmesine katkıda bulunmak, çocuk ihlallerinin görünür olmasını sağlayıp, bu ihlallerin azaltılması için gerekli duyarlılığı kamuoyunda oluşturmak, başta devlet eliyle gerçekleşmiş ihlallere ilişkin açılan davaların araştırılıp, çocuk hakları ve ihlallerine ilişkin açılan davaların cezasız sonuçlanmaması için gerekli çalışmaları belirlemek ve çocuk hak ve ihlallerine yönelik meclisin yürütmesi gereken faaliyetlerin ortaya çıkarılmasını arz ederim” (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et