27 Mart 2013 11:02

YGS’de özel okul sorunu

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.Özel, Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) için güvenlik gerekçesi ile özel okulların kullanılmadığını hatırlatarak, “Ancak bazı iddialara göre; 24 Mart 2013 tarihinde ger&ccedi

YGS’de özel okul sorunu
Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.
Özel, Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) için güvenlik gerekçesi ile özel okulların kullanılmadığını hatırlatarak, “Ancak bazı iddialara göre; 24 Mart 2013 tarihinde gerçekleşen YGS’de Manisa Soma İlçesinde bulunan Özel Birlik Koleji’nde de öğrenciler sınava girmiş ve üstelik Özel Birlik Kolejinde okuyan öğrencilerden bazılarının da aynı okulda sınava girdikleri görülmüştür” dedi. Özel,  konuyla ilgili şu soruların yanıtlanmasını istedi:
* ÖSYM tarafından yapılan sınavlar kaç yıldır özel okullarda gerçekleştirilmemektedir? Söz konusu ilke kararı ne zaman alınmıştır?
* Gerçekleşen son YGS’de özel okullarda öğrencilerimiz sınava girmişler midir? Girmişlerse, hangi il ve ilçelerde özel okullarda sınav yapılmıştır? Bunlar hangi okullardır ve kaç adettir?
* Soma Özel Birlik Kolejinde okuyan öğrencilerin YGS’ye kendi okullarında girdikleri iddiası doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?
* Soma Özel Birlik Kolejinde Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan bir öğretmenin MEB Kadrosu olmamasına rağmen başka bir okulda gözetmenlik yaptığı doğru mudur?
* Doğru ise hangi gerekçe ile gözetmenlik görevi verilmiştir? Bu şekilde bir özel okulda görevli olup da son YGS’de gözetmen olan kaç öğretmen vardır? Bunlar hangi özel okullarda öğretmenlik yapmaktadır? (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Avcı’yla görüştüler

SONRAKİ HABER

Tutuklu öğrencilerle dayanışma konseri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...