30 Nisan 2011 11:35

1 Mayısı işsiz karşıladılar

Ücretlerini zamanında almak için bir saatlik iş bırakan ve işverenin oyunuyla işten çıkarılan 450 HEY Tekstil işçisi 1 Mayısa işsiz girdi.AKP hükümeti, referandum öncesi birden fazla sendikaya üye olunabileceğinin propagandasını yaparken, HEY Tekstil işçileri değil bir sendikaya üye olabilmek, zamanında ücretler

1 Mayısı işsiz karşıladılar
Paylaş
Selmane Ertekin / İlknur Yılmaz

AKP hükümeti, referandum öncesi birden fazla sendikaya üye olunabileceğinin propagandasını yaparken, HEY Tekstil işçileri değil bir sendikaya üye olabilmek, zamanında ücretlerinin ödenmesini istedikleri için kendilerini kapı önünde buldular.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

İşçilerin işe geri dönmek için mücadelesi sürerken, fabrikanın kapanacağı söylentisi işçi ailelerini ve ilçe esnafını tedirgin ediyor. Çerkeş Parkı’nda gruplar halinde bir araya gelerek durumu değerlendiren Hey Tekstil işçileri, yaşadıklarını gazetemizle paylaştılar.  

2005 yılında kurulan fabrikada çalışan işçiler, son 2 yıldır sistemli olarak ücretlerinin zamanında verilmediğini dile getirdiler. Bundan dolayı faturaları bile ödemekte zorlandıklarını anlatan işçiler, uzun süredir borçla alışveriş yaptıkları esnafın da yüzüne bakamaz hale geldiklerini ifade ettiler. Kalkınmada öncelikle yerlerden olan Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde iki büyük fabrika bulunuyor. 8 bin 800 nüfuslu ilçede, işçiler ilçenin ekonomisini canlandırıyor. Teşviklerle açılan fabrikalarda çalışan işçiler, asgari ücretin altında ücret aldıklarını, bunun da eksik yatırıldığını anlattılar. Hey Tekstil işçileri de patronun “Krizdeyiz, kazanamıyoruz” iddialarına inanmadıklarını, patronun başka illerde yeni fabrikalar açtığını söylediler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis, BDP'nin seçim otobüsünü kuşattı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da blok adayları halkla buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...