27 Mart 2013 07:52

Kitap yasağını protesto eden SDP'lilere müdahale: 15 gözaltı

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklulara getirilen kitap sınırlamasını protesto etmek için Başbakanlık Ofisi önünde açıklama yapmak isteyen SDP üyelerine saldıran polis, 15 kişiyi gözaltına aldı.Tekirdağ 1 ve 2 Nolu F Tipi cezaevlerinde tutuklulara getirilen 10 kitap sınırlamasını protesto etmek için Beşiktaş'ta bir araya

Kitap yasağını protesto eden SDP'lilere müdahale: 15 gözaltı
Paylaş

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklulara getirilen kitap sınırlamasını protesto etmek için Başbakanlık Ofisi önünde açıklama yapmak isteyen SDP üyelerine saldıran polis, 15 kişiyi gözaltına aldı.

Tekirdağ 1 ve 2 Nolu F Tipi cezaevlerinde tutuklulara getirilen 10 kitap sınırlamasını protesto etmek için Beşiktaş'ta bir araya gelen Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyeleri, "AKP kitaptan korkuyor. Hapishanelerde kitap yasağına son" yazılı pankart açtı.

"Kitap yasaklarına hayır", "Zulme işkenceye tecrite hayır", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük" sloganları atan SDP üyeleri, Dolmabahçe'de bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde açıklama yapmak istedi.

Başbakanlık Ofisi'ne doğru yürüyüşe geçen SDP üyelerini çevik kuvvet polisi ablukaya alarak, yürüyüşlerine izin vermedi. Açıklama yapacaklarını belirten SDP üyelerine sert şekilde müdahale eden polis, aralarında SDP MYK üyesi Ufuk Göllü'nün de olduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

PTT grevi Meclis’e geri adım attırdı

SONRAKİ HABER

'Adı Sevag, ırkı Ermeni olunca sonuç bu oluyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...