30 Nisan 2011 11:31

Polis, BDP'nin seçim otobüsünü kuşattı

Diyarbakırda “askeri ve siyasi operasyonlara karşı” yapılan yürüyüşün ardından BDP seçim otobüsünde savcılık kararıyla arama yapıldı.BDP Diyarbakır il binası önünde bir araya gelen on bini aşkın kişi, artan askeri ve siyasi operasyonları düzenledikleri yürüyüş ile protesto etti.Aralarında

Polis, BDP'nin seçim otobüsünü kuşattı
Paylaş

BDP Diyarbakır il binası önünde bir araya gelen on bini aşkın kişi, artan askeri ve siyasi operasyonları düzenledikleri yürüyüş ile protesto etti.

Aralarında BDP Eş Genel Başkanları Hamit Geylani ve Filiz Koçali, Milletvekilleri Emine Ayna, Fatma Kurtulan, Gültan Kışanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Başkanı M. Ali Aydın ve ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu binlerce kişi, Koşuyolu Parkı’na yürüdü.

Bayındırlık Caddesi’ne gelen kitle, zırhlı araçlarla barikat kuran polis tarafından engellendi.

Yürüyüşe izin vermeyen polis, kitlenin ısrarlı bekleyişi ve yapılan görüşmelerin ardından barikatı kaldırırken, kitle yürüyüşünü sürdürdü. Yürüyüşte AKP ve Başbakan protesto edildi.

Yürüyüşün ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani, Kürtlerin büyük bedeller ödeyerek alanlarda direndiğini belirterek, “Hiçbir güç bu direnişi kıramaz ve yasaklayamaz. Baskılara karşı ‘Demokratik halk serhildanı’ diyoruz. Baskılara rağmen alanlarda direnmeye devam edeceğiz” dedi. MGK’da alınan kararlara dikkat çeken Geylani, “MGK kararları, hukuksuzluğun devamı, şiddet ve savaşın devamına çanak tutmuştur. Bu çanak kan kokuyor. Bunu devirmek de barış ve demokrasi yanlılarının görevidir” dedi.

“Bu sistem yaşamın her alanında çifte standartlı yani iki yüzlüdür” diyen Geylani, bir taraftan Öcalan ile görüşmeler yapıldığını, diğer taraftan da Kürt halkının hiçbir talebine cevap verilmediğini belirterek, Öcalan’la yapılan görüşmenin sürdürülmesin istedi.

SAVCILIK KARARIYLA ARAMA

Yürüyüşün ardından BDP Diyarbakır il binası önünde bulunan seçim otobüsünü ablukaya alan polis, savcılık kararıyla arama başlattı. Araçta “PKK bayrakları” bulunduğu gerekçesiyle; BDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve İl Başkanı Mehmet Ali Aydın’ın gözetiminde arama yapan polis; araçta herhangi bir şey bulamadı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Bir büyük gazete küçüklerin gazetesine söz verirse…

SONRAKİ HABER

1 Mayısı işsiz karşıladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...