27 Mart 2013 05:46

'İsrail'in özrü bir taktik'

İsrail’in saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan eski Alman Sol Parti Milletvekili, hukukçu, Norman Paech, İsrail Başbakanı Netanhayu’nun Mavi Marmara olayı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dilemesini ‘taktik’ olarak değerlendirdi.Paech, Almanya’nın Hamburg Eyalet Meclisinde Sol Parti Meclis Grubu

'İsrail'in özrü bir taktik'
Paylaş

İsrail’in saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan eski Alman Sol Parti Milletvekili, hukukçu, Norman Paech, İsrail Başbakanı Netanhayu’nun Mavi Marmara olayı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dilemesini ‘taktik’ olarak değerlendirdi.

Paech, Almanya’nın Hamburg Eyalet Meclisinde Sol Parti Meclis Grubu tarafından ilk kez düzenlenen Newroz resepsiyonunda yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Obama’nın araya girmesi sonucunda İsrail hükümetinin taktik olarak Türkiye’den özür dilediğini söyledi.

Paech, “İsrail üzerinde Amerika büyük rol oynadı. Suriye ve İran’a karşı İsrail ve Türkiye bölgede ortak bir güç oluşturmak istiyor. Netanyahu ve Erdoğan arasındaki ilişkinin ne kadar derin olacağından kuşkuluyum. Ancak bilinen bir gerçek var ki o da Suriye ve İran’a karşı iki ülke ABD’nin de araya girmesiyle bölgesel bir güç oluşturmak istiyor. Türkiye stratejik açıdan önemli bir konuma sahip. İsrail’in özür dilemesini oportünist bir tutum olarak değerlendiriyorum. Suriye her iki ülke için de ortak düşman, dolayısıyla bu süreçten kuşkuluyum” dedi. (HAMBURG)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den Akit ve Taraf'a suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Ateşkese rağmen saldırılar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...