27 Mart 2013 04:44

Çiller ve Güreş 'faili meçhul'den ifade verecek

Demokrasi Partisi (DEP) Şanlıurfa İl Başkanı Muhsin Melik'in ölüm emrini verdikleri öne sürülen Tansu Çiller ve Doğan Güreş hakkında, "şüpheli" sıfatıyla soruşturma başlatıldı.Sabah gazetesinden Özgür Cebe'nin haberine göre kapatılan DEP'in Şanlıurfa İl Başkanı Muhsin Melik ve şoför&uu

Çiller ve Güreş 'faili meçhul'den ifade verecek
Paylaş

Sabah gazetesinden Özgür Cebe'nin haberine göre kapatılan DEP'in Şanlıurfa İl Başkanı Muhsin Melik ve şoförü Mehmet Ayyıldız'ın 2 Haziran 1994 günü Şanlıurfa'da evinden işyerine doğru giderken silahlı saldırıyla öldürülmelerine ilişkin soruşturma dosyası, 19 yıl aradan sonra yeniden açıldı. Diyarbakır Başsavcılığı, toplanan deliller, olay yeri krokisi, otopsi raporu, dinlenen tanık ifadelerini yeniden mercek altına aldı.

Melik'in ailesinin başvuruları ile tanık ifadelerini inceleyen Başsavcılık, ölüm emrini, dönemin Başbakanı Tansu Çiller ile dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş'in verdiği yönündeki iddialar nedeniyle her ikisini de 'şüpheli' olarak kayıtlara geçirdi. Zaman aşımının dolmasına bir yıl kala raftan indirilen dosya kapsamında başta Tansu Çiller, Doğan Güreş ve Sedat Bucak olmak üzere bazı kamu görevlilerinin şüpheli olarak ifadelerini alacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bak, postacı gelmiyor!

SONRAKİ HABER

Sigara izmariti, parkı alev alev yaktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...