27 Mart 2013 04:31

Bak, postacı gelmiyor!

PTT’nin özelleştirilmesini ve şirket haline dönüştürülmesini öngören “Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı”na karşı emekçiler bugün iş bırakıyor. KESK Haber-Sen, Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber-Sen, Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen, BASK’a bağlı Bağımsız Haber-Sen yaptıkları ortak açık

Bak, postacı gelmiyor!
Paylaş

Ortak açıklamayı yapan BASK Genel Başkanı Resul Akay, 173 yıldır ülkenin en ücra yerlerine kaliteli ve ucuz hizmet veren PTT’nin şirket yapılmak istendiğini belirterek şunları söyledi: “Tasarının yasalaşması durumunda diğer özelleştirmelerde yaşandığı gibi, PTT’nin sunduğu hizmetler piyasalaşarak, şirketlerin insafına bırakılacak. Bu durumda halk, hizmetleri daha pahalıya kullanacak. Her ödeme için türlü isimler altında bir bedel ödemek durumunda kalacak.”

Açıklamadan önce Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin, Birlik Haber-Sen’in toplantıya mazeret bildirmediği halde katılmadığını açıkladı.

Öte yandan PTT Genel Müdürü Osman Tural, iş bırakma kararı alan sendika başkanları ile önceki gün bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre, Genel Müdür sendikacılardan tasarının nerelerine, hangi maddelerine karşı olduklarını, ne tür değişiklik istediklerini sordu. Sendikacılar ise değişiklik değil, tasarının bütün olarak çekilmesini istediklerini söylediler. Genel Müdür de “Bizden çıktı, hükümet tasarrufu, geri çekilmesi mümkün değil, ama değişiklik yapılabilir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belgelerinizi özgürleştirin!

SONRAKİ HABER

Çiller ve Güreş 'faili meçhul'den ifade verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...