30 Nisan 2011 11:13

Emekçiler seçim öncesi ilk tokadı atacak

Emek Partisi  Genel Başkan Vekili Haydar Kaya, 1 Mayısa ilişkin yaptığı açıklamada, 2011 1 Mayısına barış, demokrasi ve özgürlük taleplerinin uluslararası sermaye cephesi, emperyalist güçler ve iş birlikçileri tarafından kan ve şiddetle bastırılmak istendiği koşullarda girildiğini söyledi.Kâr hırsı nedeniyle &uu

Emekçiler seçim öncesi ilk tokadı atacak
Paylaş

Kâr hırsı nedeniyle ülkenin dört bir yanından iş cinayetlerine kurban giden işçilerin ölüm haberlerinin geldiğini belirten Kaya, “Son iki yılda ekonomi önemli ölçüde büyürken, toplumsal refahtan işçi ve emekçilerin payına düşen işsizlik, açlık ve yoksullaşmadır” dedi.

Bir yandan dolar milyarderlerinin sayısının 36’ya çıktığını, 3000 kişinin de yeni milyoner olduğuna dikkat çeken Kaya, “Bu ortamda hakkını aramak için sendikalarda örgütlenmek, grev yapmak isteyen işçi ve emekçilere Başbakan Erdoğan’ın yanıtı ‘grev yapmak deliliktir’ oluyor. Bu tutum Başbakan Erdoğan ve AKP Hükümetinin emek düşmanlığında hangi seviyelere geldiğini gösteren ilk örnek değildir. Zonguldak madenlerinde ölen madenciler için ‘öleceklerini bilerek madenlere girdiler’ diyen de aynı Başbakandır” dedi.

12 haziran seçimlerine her türlü antidemokratik engellemelerle girildiğini ifade eden Kaya, “Anlaşılan odur ki, AKP hükümeti, işçi sınıfı, emekçiler ve Kürt halkının haklı taleplerine kulaklarını tıkama tutumunu sürdürecektir. 1 milyon 700 bin öğrencinin geleceğini karartan şifre rezaletindeki hükümetin vurdumduymaz tutumu da bunun bir devamıdır. Hiç şüphe yoktur ki, Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’si, Sünni’siyle her milliyetten ve her inançtan işçi ve emekçiler, gençler ve kadınlar 1 Mayıs alanlarında AKP hükümeti ve sermaye cephesinden perva tanımaz tutum ve uygulamaların hesabını soracak, 12 Haziran seçimleri öncesi AKP’ye ilk büyük tokadı atacaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)


BDP’DEN 1 MAYISA ÇAĞRI

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkan Vekili Hamit Geylani, emek mücadelesinin sembolleştiği gün olan ve dünya işçi sınıfının Birlik, Dayanışma, Mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayısı büyük bir coşku, heyecan ve direniş ruhuyla karşıladıklarını ifade etti.

“Emekçi halklarımız, 1 Mayısta hem örgütlü mücadelesini ortaya koyacak, hem de daha adil, eşitlikçi, özgürlükçü bir Türkiye özlemini, demokrasiyi, barışı ve halkların kardeşliğini haykıracaktır” diyen Geylani, ekonomik yaşam koşullarının gün geçtikçe daha da kötüye doğru gittiğini, bölgeler arası dengesizlik ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderek arttığını, milyonlarca işsiz ve yoksula her gün yenilerinin eklendiğini, çalışan kesimden küçük esnafa kadar darboğazın katlanılmaz boyutlara vardığını kaydetti.

“Halklarımız, bu düzeni boşa çıkaracak, kendi adil-demokratik, barışçıl, emeğe dayalı sistemini yaratacak örgütlü güce ve tarihsel mücadele geleneğine/deneyimine sahiptir. Yeter ki güçler birleştirilsin, mücadele ortaklaştırılsın. Bu anlamda Newrozlaşan 1 Mayıs, 1 Mayıslaşan Newroz, kurtuluşun, demokratik devrimin formülüdür” diyen Geylani, günün, Türkiye halklarının demokratik ulus ittifakı temelinde örgütlü gücünü birleştirme, emek ve demokrasi mücadelesini ortaklaştırarak yükseltme günü olduğunu dile getirdi. Geylani, Türkiye’nin geleceğini barışta, demokraside, özgürlüklerde gören herkesi bu blok çatısı altında birleşmeye ve mücadeleye çağırdı. (HABER MERKEZİ)


ÖDP:MEYDANLARDA OLACAĞIZ

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, 1 Mayısta ‘İnsanca Yaşam İnsanca Düzen İçin Elbette Özgürlük Elbette Kardeşlik Elbette Eşitlik Elbette Devrim’ çağrısıyla İstanbul’da Taksim’de ve 48 merkezde alanlarda olacaklarını bildirdi.

1 Mayısta ÖDP’nin YSK marifetiyle seçim hakkının engellenmesine karşı ‘Barajsız Yasaksız Seçim’ pankartı ile seçim boyunca sürecek kampanyanın yürüyüşünü başlatacağını bildiren Taş “AKP-Cemaat Koalisyonunun yeni Türkiye’si sermayenin sınırsız sömürüsü için kurulan bir piyasa diktatörlüğüdür. Bu düzende işçiler sokağa atılmakta, emekçiler güvencesiz çalışmaya mahkum edilmekte, gençlerin geleceği şifrelerle çalınmaktadır. Bu ‘gayri insani’ düzene karşı insanca bir yaşam insanca bir düzen için 1 MAYISta sesimizi yükselteceğiz. Fabrika kapılarında direnen işçilerle, üniversitelerine, liselerine ve geleceklerine sahip çıkan gençlerle, söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var diyen kadınlarla, güvencesizliğe direnen emekçilerle 1 Mayıs meydanlarında olacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de 1 Mayıs her yerde kutlanacak

SONRAKİ HABER

Bir büyük gazete küçüklerin gazetesine söz verirse…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...