26 Mart 2013 13:20

Tarihi geçen aşılar yapıldı

Şırnak İl Halk Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi 4 Martta son kullanma tarihi 5 Mart olan 150 adet 5’li karma aşısını Cizre Toplum Sağlık Merkezi’ne gönderdi.Şırnak merkez başta olmak üzere ilçelerdeki birçok sağlık merkezine 4 Mart günü bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmek ve bulaşıcı hastalıklar

Tarihi geçen aşılar yapıldı
Paylaş
Jihat Akça

Şırnak merkez başta olmak üzere ilçelerdeki birçok sağlık merkezine 4 Mart günü bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmek ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek amacıyla Şırnak İl Halk Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi tarafından 5’li karma (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) aşısı dağıtıldı. Gönderilen ve bir gün sonra ise son kullanma tarihi biten aşılar vatandaşlara uygulandı. Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere birçok sağlık personelinin gözünden kaçan bu ihmal sonucu aşıların bir kısmı kullanıldıktan sonra bir sağlık personeli tarafından fark edilince geriye kalan aşılar Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi’ne geri iade edildi.

İsmini vermek istemeyen bir sağlık personeli, söz konusu aşıların sadece bir sağlık merkezine değil, birçok merkeze gönderildiğini ve bu aşıların birçok sağlık merkezinde uygulandığını kaydetti. Aynı sağlık personeli, birçok sağlık merkezinin bu ihmalin hiç farkına varmadığını belirterek, çok sayıda aşının vatandaşlara uygulandığını ve tarihi geçmiş aşıların uygulandığı bazı yurttaşların daha sonra sağlık merkezlerine çağrılarak durumlarına bakıldığını dile getirdi.

‘BÜYÜK İHMALİN RESMİ TUTANAĞI’

Sağlık skandalı Cizre 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi’ndeki görevliler tarafından fark edilmesi üzerine şu şekilde tutanak altına alındı: “04.03.2013 tarihinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi tarafından Cizre Toplum Sağlığı Merkezi’ne 150 adet (yüzelli) son kullanma tarihi geçmiş 5’li karma aşısı verilmiştir. 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi’ne (ASM) 60 adet bu aşılar teslim edilmiş olup aşıların 05.03.2013 tarihinde son kullanma tarihinin geçtiği fark edilip, 51 adedi geri toplanmış 9 adet aşı ASM personeli tarafından uygulanmıştır. İş bu tutanak tarafımızdan tutanak altına alınmıştır”  (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Buca Stadı Bucalınındır’

SONRAKİ HABER

Sessizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...