26 Mart 2013 09:01

Erdoğan: Bizden 'akil insan' açıklaması çıkmadı

AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yine medyaya yüklendi. Gazetelerin akil insanlar diye tutturup gittiğini söyleyen Başbakan, kendilerinden böyle bir açıklama yapılmadığını ileri sürerek, “Bir TV’de sordular olabilir mi diye, Olabilir dedik” diye konuştu. Birilerinin durumdan vazife çıkarttığını &

Erdoğan: Bizden 'akil insan' açıklaması çıkmadı
Paylaş

Böyle bir adım atacaksak, “Akiller veya akil insanlar, birileri de akil adamlar diyor, hanımlar da dahil olacağına göre akil insanlar daha şık düşer” diyen Başbakan, “Onlar bizim ancak müşavere heyetimiz olacak. Toplumun algılamasını yönlendirme noktasında biz onlardan destek alırız” dedi.

İKİ ÖNEMLİ GELİŞME

Geçtiğimiz hafta içinde iki  önemli olay olduğunu söyleyen Başbakan, bunlardan ilkinin Newroz ve devam eden çözüm süreci, ikinci olarak da İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi olduğunu söyledi. Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisi hatırlatan Başbakan, “Mavi Marmara’ya yapılan saldırının ardından İsrail’in belki farklı hesapları vardı onu bilemem” dedi. 3 şart öne sürdüklerini söyleyen Başbakan, “Takipten yorulmadık. Bu olayın ardından İsrail’e bu 3 şartı sürekli tekrar ettik. Onların da ileri gelenleri oldu. Onları da devreye soktular.Özür, tazminat ve Filistin’e ambargonun kalkmasını istedik” diye konuştu. Mavi Marmara’da 9 kişinin acısını yüreklerinde hissettiklerini iddia eden Başbakan, böyle bir meselede muhalefetinde ülkenin yanında olmasını istediklerini ileri sürdü. Ama muhalefetten bunu göremediklerini söyleyen Başbakan, “CHP başta olmak üzere muhalefet gitti saldırganların yanında saf tuttu” ifadelerini kullandı.

‘İSRAİL ÖZÜR DİLER, CHP ÖZÜR DİLEMEZ’

Başbakan CHP’yi kastederek, “Bugün nasıl Türkiye’ye karşı düşmanca eylemlerin içinde olan Suriye ile nasıl aynı fotoğraf karesi içindelerse o zamanda İsrail’le aynılardı. Bunların dış politikadan anladığı boyun eğmek, el pençe divan durmak, geri çekilmektir. Bunlardan mahcubiyet, özür beklemeyin. İsrail özür diledi ve özür diler. Ama CHP özür dilemez” dedi.

BÖYLE BİR İFADE YAKIŞIR MI?

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yüklenen Erdoğan, “Yavru muhalefetin genel başkanı Bursa’da bir miting yaptı.Bu yavru muhalefetin genel başkanı arasında bir fark var bizimle Kalabalıktan bir grup sayıları ne olursa olsun bir slogan atıyor ‘vur de vuralım, öl de ölelim’

Genel başkan da çıkıyor ‘Merak etmeyin onun da zamanı gelecek’ diyor” diye konuştu. Başbakan, siyasi sorumluluk taşıyan insana böyle bir ifadenin de  yakışmayacağını söyledi.

MHP Genel Başkanının çatışmadan beslenen bir siyaset izlediğini belirten Başbakan, “Yaşatmanın değil ölmenin ve öldürmenin istismarından faydalanan bir dil kullanıyor” şeklinde konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Limanda orman kanununa karşı direniş sürüyor

SONRAKİ HABER

Roboskî raporu vicdanları yaraladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...