30 Nisan 2011 10:27

DEGEV’den erken kutlama ve 1 Mayıs çağrısı

Derince Gençlik ve Kültür Evi Derneği (DEGEV) 1 Mayıs öncesi bir etkinlik gerçekleştirerek 1 Mayıs çağrısı yaptı.Üç yıldır düzenli olarak yapılan etkinlik 1 Mayısın anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle başladı. Gösterimin ardından konuşan DEGEV Başkanı Ersin Vural ülkenin içinden geçtiğ

DEGEV’den erken kutlama ve 1 Mayıs çağrısı
Paylaş

Üç yıldır düzenli olarak yapılan etkinlik 1 Mayısın anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle başladı. Gösterimin ardından konuşan DEGEV Başkanı Ersin Vural ülkenin içinden geçtiği döneme vurgu yaparak 1 Mayısın emekçiler için daha büyük önem kazandığına değindi. Tersane İşçisi Haydar Doğan da işçilerin ağır çalışma koşullarına karşı alanlarda olması gerektiğini belirterek “Bugün daha az gibiyiz ama biz ne kadar olduğumuzu ne kadar güçlü olduğumuzu biliyoruz. Bu gücümüzü 1 Mayıs günü İzmit’te Merkez Bankası önünde buluşarak gösterelim” dedi.

Doğan'ın ardından söz alan Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Güner Kizir de emekçileri taleplerine sahip çıkmak için 1 Mayısta alanlarda olmaya davet etti. Etkinlikte söz alan Barış ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Mehmet Alçınkaya 1 Mayısta emekçilerin hakları için, ana dil hakkı için, barış için alanlarda olmak gerektiğini vurguladı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sıdıka için...

SONRAKİ HABER

Ankara 1 Mayıs'a gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...