26 Mart 2013 08:56

Propagandanızın parasını halk mı ödüyor?

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'nın cadde ve sokaklarındaki billboardların Netanyahu ve Erdoğan'ın resimlerinin de yer aldığı "Minnettarız, İsrail Türkiye'den özür diledi" şeklindeki afişlerle donatıldığını belirterek konuyu Meclis’e taşıdı.Nazlıaka, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtl

Propagandanızın parasını halk mı ödüyor?
Paylaş

Nazlıaka, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. İsrail’in özrüne değinen Nazlıaka, "Olaydan üç sene sonra gelen özür telefonunun iç siyaset malzemesi olarak kullanmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi fırsatı kaçırmamış ve Ankara'nın cadde ve sokaklarındaki billboardları Netanyahu ve Erdoğan'ın resimlerinin de yer aldığı 'Minnettarız, İsrail Türkiye'den özür diledi' şeklinde afişlerle donatmıştır” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasının siyasi etikle bağdaşmadığını belirten Nazlıaka, İçişleri Bakanı’na şu soruları yöneltti:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin imzasını taşıyan ve Ankara caddelerindeki billboardlarda yer alan afişler Ankara Büyükşehir Belediyesine mi aittir? Yoksa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kendi imkanları ve inisiyatifiyle mi asılmıştır? Kaç billboard için bu afişler hazırlanmıştır? Ankara’nın hangi cadde ve sokaklarına asılmıştır?

Eğer söz konusu afişlerin sahibi Ankara Büyükşehir Belediyesi ise bu afişlerin masrafı hangi kaynaktan karşılanmıştır?

Bu afişlerin Ankara Büyükşehir Belediyesine maliyeti ne kadar olmuştur? Bunun için belediye bütçesinde ödenek var mıdır? Hangi harcama kaleminden karşılanmıştır?

Bu tür siyasi afişler Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hangi faaliyet alanına girmektedir? Bu tür ödemelerin yasal dayanağı nedir?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Metrobüs yoluna giren TIR trafiği kilitledi

SONRAKİ HABER

Muaz el-Hatib: ABD Patriotları kullansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...