26 Mart 2013 04:38

ABD: Muhalifleri desteklemeye devam edeceğiz

ABD yönetiminden Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib’in istifası üzerine artan "strateji değişikliği" iddialarına cevap geldi. Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Josh Earnest, ABD’nin Suriyeli muhaliflerin çabalarını desteklemeye devam edeceğini ifade etti.Suriyeli muhalif lide

ABD: Muhalifleri desteklemeye devam edeceğiz
Paylaş


Suriyeli muhalif lider El Hatib’in önceki gün gerçekleşen sürpriz istifasının ardından ABD’nin nasıl bir tavır alacağı merakla bekleniyordu. El Hatib’in sebep olarak ‘Özgürce çalışmak istediği ve bunun da resmi müesseselerde mümkün olmadığı’ ifadelerini kullanması gözleri ABD’ye çevirmişti.

Beyaz Saray’dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, ABD’nin El Hatib’in istifasından üzüntü duyduğu belirtildi. Sözcü Yardımcısı Earnest tarafından cesur ve pragmatik bir lider olarak tanımlanan El Hatib’in liderliği süresince muhaliflerin iyi işler çıkardığı ve hangi mevkide olursa olsun Suriye halkının kendisinin hizmetlerinden yararlanmaya devam edeceği ifade edildi. Earnest, El Hatib’in açıklamasının ABD’nin Suriyeli muhalifleri destekleme politikasını değiştirmeyeceğini vurguladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Abramoviç, 2018 Dünya Kupası için rüşvet mi verdi?

SONRAKİ HABER

Tuzla'da işten atıyor, Nişantaşı'da caka satıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa