26 Mart 2013 04:35

Abramoviç, 2018 Dünya Kupası için rüşvet mi verdi?

Chelsea’nin sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç’in Rusya’nın 2018 Dünya Kupası’na ev sahipliğini kazanmasında rüşvet iddiaları nedeni ile sorguladığı ortaya çıktı.Abramoviç’in avukatı Aleksandr Dobrovinski yaptığı açıklamada, Rus milyarderin 2018 Dünya Kupası ev sahipliği mücadelesinde yolsuzl

Abramoviç, 2018 Dünya Kupası için rüşvet mi verdi?
Paylaş


Abramoviç’in avukatı Aleksandr Dobrovinski yaptığı açıklamada, Rus milyarderin 2018 Dünya Kupası ev sahipliği mücadelesinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesi ile başlatılan soruşturma kapsamında ifadesinin alındığını iddia etti. Dobrovinski, “Abramoviç’i FBI’ya ifade vermeye çağırdılar. Çünkü Amerikalılar Rusya’nın 2018 Yılı Dünya Futbol Şampiyonası ev sahipliğine nasıl hak kazandığını merak ediyor. FBI Rusya’nın tercih edilmesinde yolsuzluğun olabileceğinden kuşku duyuyor” dedi.

Rus oligarkın gözaltına alındığı yönünde basında çıkan haberleri yalanlayan avukat, “Sadece ifadesi alındı” şeklinde konuştu.

Dün gece Abramoviç’in ABD’de gözaltına alındığı iddia edilmişti. Daha sonra gelen bilgilerde ise Abramoviç’in uçağının kalkışının FBI tarafından geciktirildiği iddia edildi.

Abramoviç’in sözcüsü John Mann, Interfax’a verdiği bilgide, Abramoviç’in gözaltına alınmadığını, uçağının bekletildiği yönündeki haberlerin de doğru olmadığını belirtti. Mann, Abramoviç’in ABD’de de olduğunu kabul ederken, diğer tüm iddiaları yalanladı. Rus gazete RBC, Rus oligark Abamoviç’in gözaltına alındığını son dakika olarak duyurmuş, Londra’da önceki gün yaşamını yitiren bir başka Rus oligark Boris Berezovski’nin ölümü nedeni ile soruşturmaya alınmış olabileceğini duyurmuştu.

Berezovski, Sibneft hisselerine zorla el koymakla Abramoviç’i suçlamış ve geçen yıl görülen 4,7 milyar dolar değerindeki davayı kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suikast, ÖSO'nun iç hesaplaşması mı?

SONRAKİ HABER

ABD: Muhalifleri desteklemeye devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...