30 Nisan 2011 10:22

Sıdıka için...

YGS sonuçları açıklandı ama öğrencilerin sınavdaki şifre skandalına tepkileri dinmek bilmiyor. Diyarbakır’da lise öğrencileri AZC plaza önünde buluşarak ÖSYM başkanı Ali Demir’i ve eğitim sistemini protesto etti.Öğrenciler YGS yüzünden Mersin’de intihar eden arkadaşları Sıdıka Soydan için de bi

Sıdıka için...
Paylaş

Öğrenciler YGS yüzünden Mersin’de intihar eden arkadaşları Sıdıka Soydan için de bir dakikalık saygı duruşu yaptılar.

Sık sık ‘YGS, LYS Edî besê’, ‘Ali Demir istifa, Fetullah’ın yanına’, ‘Anadilde eğitim istiyoruz’ sloganlarını atan öğrencilere vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Öğrenciler adına Alican Ecer, “Türkiye’yi karanlığa ve çıkmaza sürükleyen bu eğitim sisteminin köklü ve ciddi bir değişime ihtiyacı vardır.”dedi. YGS’ye giren birçok öğrencinin puanının yanlış hesaplandığını söyleyen Ecer, ”Sınavları para kaynağı, öğrencileri sermaye olarak gören bu eğitim sistemi bir an önce alaşağı edilmelidir. Bizlerin kararlı duruşu sayesinde yolsuzluklar ve fırsat eşitsizliği son bulacaktır.”dedi. Ecer, mağdur edilen milyonlarca öğrenci adına YGS sınavının iptalini ve ÖSYM Başkanı Demir’in istifasını talep ettiklerini söyledi. Sonrasında da 5 dakikalık oturma eylemi yapılarak eyleme son verildi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kıdem tazminatının kaldırılması genel grev sebebidir

SONRAKİ HABER

DEGEV’den erken kutlama ve 1 Mayıs çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...