26 Mart 2013 06:05

‘Sevag’ı unutturmayacağız’

Nor Zartonk Girişimi, Batman’da askerliğini yaptığı sırada öldürülen er Sevag Balıkçı’nın bugün görülecek 12. duruşmasına katılım çağrısı yaptı.Dün, Taksim Tramway Durağında bir araya gelen insan hakları savunucuları, ellerinde Sevag Balıkçı’nın fotoğraflarıyla Galatasaray Lisesi ön&uum

‘Sevag’ı unutturmayacağız’
Paylaş

Dün, Taksim Tramway Durağında bir araya gelen insan hakları savunucuları, ellerinde Sevag Balıkçı’nın fotoğraflarıyla Galatasaray Lisesi önüne yürüdü. Yürüyüş boyunca askerde intihar ettiği, kazara  vurulduğu iddia edilen Sevag Balıkçı, EMEP Darıca İlçe Yöneticisi Mazlum Aksu, Uğur Kantar, Özer Bayer’in isimleri okunarak “Burada” diye bağıran kitle, sık sık “Askere gitme kardeş kanı dökme”, “Yaşasın halkların kardeşliği” ve Ermenice  “Sevag kezi bidi çımarnank/ Sevag seni unutmayacağız” sloganı attı.

Nor Zartonk Girişimi adına açıklamayı okuyan Sercan Çakaroğlu, Sevag’ın Ermeni Soykırımı’nın yıl dönümünde öldürülmesinin tesadüf olmadığına dikkat çekti. Bugün görülecek duruşmanın son duruşma olabileceğini ifade eden Çakaroğlu, “Savcılar Sevag’ın avukatlarının tüm taleplerinin reddini isterken mahkeme heyetinde de sürekli değişiklikler oldu. Kararı etkileyecek dış müdahalenin olmaması, devletin kararı çoktan vermiş, Sevag’ın katil zanlısını kurtarmanın planlarını kurmuş olduğunu gözler önüne serdi” dedi.

ASKERİ MAHKEME IRKÇILIK DER Mİ?

Kışlada kazara ya da intihar ederek öldüğü söylenen kişilerin çoğunun Kürt, Alevi, Ermeni olduğunu vurgulayan Çakaroğlu, “Sevag davasında askeri mahkemenin ‘Evet askerde bir Ermeni genç, Ermeni olduğu için kasten öldürülmüştür’ hükmünü veremeyeceği çok açık” diye konuştu.

Tüm Türkiye ve Dünya kamuyounu, hukukçuları ve insan hakları savunucularını Sevag’ın öldürülmesinin ardındaki gerçeğin aydınlatılması için mücadeleye çağıran Çakaroğlu, bugün saat 12.00’de de Alay Komutanlığı önünde eylem yapacaklarını duyurdu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Her şey ABD için!

SONRAKİ HABER

Suikast, ÖSO'nun iç hesaplaşması mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...