25 Mart 2013 10:22

Hastane yerine rezidans

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Esenyurt’ta “kaçak” yapıya göz yumarak görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da bulunduğu bazı isimler hakkında suç duyurusunda bulundu. T

Hastane yerine rezidans
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Esenyurt’ta “kaçak” yapıya göz yumarak görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da bulunduğu bazı isimler hakkında suç duyurusunda bulundu. Tekin, Hazinenin devlet hastanesi, rehabilitasyon merkezi yapılsın diye belediyeye terk ettiği ancak belediyenin kendi malıymış gibi ihaleyle sattığı arazide bir rezidans projesi uygulandığını belirtti. Bu nedenle ilçe halkının kamusal hizmetten yoksun bırakıldığına dikkat çekti.

‘GÖREVLERİNİ KÖTÜYE KULLANDILAR’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan CHP’li Gürsel Tekin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski İçişleri Bakanları Abdülkadir Aksu, Beşir Atalay, İdris Naim Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Esenyurt Belediyesi yetkilileri hakkında “imar kirliliğine neden olmak, görevi kötüye kullanmak ve İmar Kanunu’nu ihlal” suçlarından dava açılmasını talep etti.
5 sayfalık dilekçede, “2009’da hazine toplamda 33 bin metrekare araziyi Esenyurt Belediyesi’ne terk etmiştir. Terk etme sebebi burada kamu yararına tesisler yapılmasının istenmesidir. İmar planında belediyeye terk edilen alanlardan biri sağlık tesis alanı, diğeri devlet hastanesi bir diğeri de rehabilitasyon merkezi alanı olarak görülmektedir. Esenyurt Belediyesi tarafından hazinenin kamu yararına terk ettiği alan önce kendi adına tapuya tescil ettirildi, ardından da kat karşılığı ihaleye çıkarıldı.” ifadeleri yer aldı.

‘ESENYURT’TA BİNALARIN ÇOĞU KAÇAK’

Esenyurt’ta yaşanan “imar yolsuzluğu”nun birinci derecede sorumlularının Esenyurt’un AKP’li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Kadir Topbaş olduğu belirtilen dilekçede, “Esenyurt ilçesinde mevcut imar planları ile ilgili durum örtüşmemektedir. İlçedeki binaların çoğu kaçak durumdadır. Burada imar yolsuzluğu, imar kaçakçılığı hat safhadadır. Bunun yanı sıra İstanbul’da Esenyurt’un da içinde bulunduğu 39 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelerde İmar Kanunu’na göre otopark ücreti olarak vatandaştan para alınmasına rağmen ücretsiz yararlandırılacak bölge otoparkı yapılmaktadır. Bu hususta bir de otopark yolsuzluğu ortaya çıkmaktadır.” denildi.

BAŞBAKANA ‘YOLSUZLUK HARİTASI’ GÖNDERDİLER

Adliye çıkışında soruları cevaplayan Tekin, “İstanbul milletvekilleri olarak İstanbul’da son dönemlerde organize imar yolsuzlukları ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Başbakan ‘bizim dönenimizde yolsuzluk bitti’ dedi. İnsafa davet ediyorum kendisini. Başbakana ben İstanbul’daki organize yolsuzluklarla ilgili harita gönderdim. Önümüzdeki günlerde reklam ve ihale yolsuzlukları ile ilgili karşınıza çıkacağız. Namuslu savcıların talebimizi yerine getirmesini istiyoruz.” diye konuştu.
(İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

‘Paralı sağlık’ eczacıya da tehdit

SONRAKİ HABER

CHP: Özür dilemesi gereken AKP

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...