23 Mart 2013 12:35

Doluca Şarap’ta işten atma

ÇERKEZKÖY Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Doluca Şarap fabrikasında yapılan ocak zammına düşük ve adaletsiz olduğu için itiraz eden Yılmaz Şahin tazminatsız olarak işten atılınca tek başına fabrika önünde direnişe başladı.Yapılan zamma itiraz etmesinden sonra kendi üzerinde ayak oyunlarının başladığını anla

Doluca Şarap’ta işten atma
Paylaş

ÇERKEZKÖY Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Doluca Şarap fabrikasında yapılan ocak zammına düşük ve adaletsiz olduğu için itiraz eden Yılmaz Şahin tazminatsız olarak işten atılınca tek başına fabrika önünde direnişe başladı.

Yapılan zamma itiraz etmesinden sonra kendi üzerinde ayak oyunlarının başladığını anlatan Yılmaz Şahin başından geçenleri şöyle anlatıyor; “Benden numune getirmemi istediler. Numuneleri yavaş getirdim diye hakkımda üç adet tutanak tutulup okumama izin verilmeden imzalatmak istediler. Ben imzalamadığım için tutanakları posta yolu ile evime gönderince bende posta yolu ile savunma yazarak gönderdim. Benim çalışma alanımı tam kameranın önüne gelecek şekilde değiştirince ben buna da itiraz ettim ama durum değişmedi. Ben 04-08 Mart arası raporlu olmama rağmen 06 Martta noter kanalı ile “yavaş çalıştığım” gerekçesi ile ihtarname gönderip aynı şekilde çalışırsam iş akdimin feshedileceği bildirildi. 13 Martta da iş yasasının 25/1 maddesine göre tazminatsız işten atıldım. Eşyalarımı bile almama izin verilmeden kapı önünde kendimi bulunca ben de hakkımı aramak için 15 Marttan itibaren kapı önünde çadır kurup beklemeye başladım”

GÜVENLİK SALDIRDI POLİS GÖZALTINA ALDI

Çadırın kurulduğu ilk gün çevik kuvvet tarafından gözaltına alınan Yılmaz Şahin aynı gün çıkarak tekrar fabrikanın önünde beklemeye devam etmeye başladı. Servislerin girişinde bekleyen Yılmaz Şahin’e karşı patron işçilerin giriş kapısını değiştirince Yılmaz’da iki giriş kapısında birer gün beklemeye başlıyor. Yılmaz’ın ısrarlı bekleyişi karşısında bu seferde patron özel güvenlikçileri üzerine saldırtarak darp ettiriyor. Diğer fabrikalarda çalışan işçilerin kendine el sallayarak destek verdiğini bundan diğer fabrika patronlarının da rahatsız olduğunu belirtti. (Çerkezköy/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kafesan’da işçiler kazandı

SONRAKİ HABER

İMO’dan Gökçek’e meslek odası yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...