30 Nisan 2011 07:35

Karabigalılar ÇED toplantısını kararttı

Çanakkale’nin Karabiga Beldesi civarında yapılmak istenen termik santral için hazırlanması planlanan ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) toplantısını protesto etti. İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Hatice Doğukan başkanlığında gerçekleştirilmeye çalışılan toplantıya halktan katılım olmaması nedeniyle ÇED Y&ou

Karabigalılar ÇED toplantısını kararttı
Paylaş
Ezgi Yavuz

Çanakkale Merkez, Biga, Lapseki gibi Çanakkale’nin çeşitli ilçelerinden Bandırma’dan gelen vatandaşlar Karabiga merkezinden toplantının yapılacağı otelin önüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında “ Toprağımız vatanımızdır pazarlanamaz” sloganları atan yaşam savunucuları otelin önüne geldiklerinde termik santral istemediklerini alkışlar, ıslıklar ve sloganlarla duyurdular.

Vatandaşlar tarafından yetkili olarak seçilen Kamil Arüv toplantının yıpalacağı salona girerek şu görüşleri iletti: “Mevcut projeyi okuduk. Ne olduğunu biliyoruz. Çevreye olan zararları hakkında dışarıda toplanan halkta biliyor. Yaşam alanlarımıza zarar vereceğinden bu projeyi, İÇDAŞ ve Alarko’nun ÇED süreci devam eden projeleri istemiyoruz. İstanbul Orman Fakültesi’nin hazırladığı raporlar var. Bu raporda bu tesislerin vereceği zararda Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından biçimlenmektedir. Dolayısıyla biz bu toplantıya katılım sağlamayacağız”dedi.

Arüv görüşleri iletirken vatandanların otel önündeki eylemi sürdü. Eylem sırasında toplantının sona erdiği ve katılımcıların Karabiga’yı terk edeceği haberi geldi. Haber büyük bir coşkuyla karşılanırken, “Yine gelirseniz yine aynı yanıtı alacaksınız” vurgusu yapıldı. (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taksim'e kim, nereden çıkacak?

SONRAKİ HABER

Hekimlerden şiddete karşı konvoylu tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...