30 Nisan 2011 08:02

‘Taleplerimiz için 1 Mayısta alanlara’

Sendika ve odalar işçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayısa ilişkin yaptıkları açıklamalarla, işçi ve emekçileri, talepleri için 1 Mayısta alanlara çağırdı.Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan da emekçileri zor ve sıkıntılı günlerin beklediğini ifade ederek, k&uum

‘Taleplerimiz için 1 Mayısta alanlara’
Paylaş

Sendika ve odalar işçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayısa ilişkin yaptıkları açıklamalarla, işçi ve emekçileri, talepleri için 1 Mayısta alanlara çağırdı.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan da emekçileri zor ve sıkıntılı günlerin beklediğini ifade ederek, küresel sermayenin her alanı ele geçirdiğini, işçi ve emekçileri modern köleler gibi çalıştırdığını vurguladı. Akcan,”Ekonomik çöküşün bedelini işçilere ödetilmesine, kazanılmış haklarımıza dokunulmasına, örgütlenme hakkımızın elimizden alınmasına karşılık ülkemizde ve dünyada insanca yaşamın hakim olması için her zaman mücadele edeceğiz ve 1 Mayısta Taksim’de olacağız” dedi.

‘EMEKÇİLERİN HAYATLARI YOK EDİLİYOR’

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesinden yapılan açıklamada da Türkiye’de artan iş kazalarına dikkat çekildi. Emekçilerin canları pahasına uzun yıllar süren mücadeleler sonucu elde ettikleri hakların gasbedildiği vurgulanan açıklamada, özelleştirmeler ve beraberinde yaşanan taşeronlaştırmanın, işçilerin emeklerini ve hayatlarını yok ettiği vurgulandı. Enerji sektöründe yaşanan iş cinayetlerinin yoğunluğuna da dikkat çekilen açıklamada, her yıl enerji sektöründe ortalama 300-500 arası kazanın yaşandığı, her yıl ortalama 40 işçinin öldüğü belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DTCF Tiyatro Öğrencilerinden Düstur-u Zelil

SONRAKİ HABER

Taksim'e kim, nereden çıkacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...