22 Mart 2013 10:45

Kültür başkenti mi? İşçi kıyım kenti mi?

Eskişehir’de bugünlerde ‘Eskişehir 2013-Türk Dünyası Kültür Başkenti’ adı altında birçok etkinlik düzenlenip Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geleceği ses araçlarıyla duyurulurken, bir yandan da işçiler mağdur ediliyor.Geçtiğimiz günlerde Çetintaş işçileri tazminat hakları ve ala

Kültür başkenti mi? İşçi kıyım kenti mi?
Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Çetintaş işçileri tazminat hakları ve alamadıkları maaşlar için notere başvururken, Arçelik işçileri ise yaptıkları yürüyüşün cezası olarak işten atılmaları dolayısıyla işe iade davası açtı.

İşçilerin ancak 32’si işe iade davası açabilirken, Eskişehir’deki sendikalar ve demokrasi güçleri ise Arçelik işçilerine destek için dava başlangıcında Adliye Sarayı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Arçelik işçilerinin işe iade davasının ilkinin görüldüğü belirtilirken işçiler adına konuşan bir Arçelik işçisi desteğe gelenlere teşekkür etti. İşçilere desteğe gelen Eskişehir Sendikalar Platformu adına konuşan Birtürk Özkavak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağını belirtirken Eskişehir’deki bütün emekçileri desteğe çağırdı. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk işçi çalıştırmak yasaklansın

SONRAKİ HABER

Medyanın Nevruz ‘sınavı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...