22 Mart 2013 07:14

Darıca'da Newroz ateşini acılı babalar yaktı

Kocaeli Darıca’da Newroz yaklaşık iki bin Kürt ve Türk emekçisinin katılımıyla akşam saatlerinde Piri Reis Mahallesi’nde kutlandı. Newroz ateşi kışlada hayatını kaybeden Emek Partisi Darıca ilçe yöneticisi Mazlum Aksu’nun babası Mahmut Aksu ile oğlu dağdayken ölen Emin Turgut tarafından yakıldı. Newroz kutlamaları gecenin

Darıca'da Newroz ateşini acılı babalar yaktı
Paylaş

Newroz kutlamalarında konuşan BDP Darıca İlçe Yöneticisi Hikmet Koçak, Kürt halkı için Newroz’un  ne kadar önemli olduğunun bugün bir kez daha görüldüğünü söyledi. Türk ve Kürt halklarının talepleri için birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyleyen  HDK Darıca Yürütme Üyesi Nusret Çaydaşı, 2013 Newroz’u bu halkın barıştan yana olduğunun kanıtır dedi. Ülkede ve bölgede yaşanan savaşların artık son bulması gerektiğine vurgu yapan Emek Partisi Darıca İlçe Başkanı Hakkı Taşkıran “Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümü artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Kürt halkının talepleri artık anayasal güvence altına alınmalıdır” dedi. ESP’li Azim Akbaba ise ezilenlerin birlikte mücadele etmesi gerektini belirtti.

ARTIK BARIŞ HÜKÜM SÜRSÜN

Etkinlikte Kürtçe konuşan Mazlum Aksu’nun babası Mahmut Aksu, barış için çağrı yaparak “Artık barışın hüküm sürmesini istiyoruz.  Başka anne ve babaların evlat acısı çekmesini istemiyoruz” dedi. Gazetemize konuşan BDP Darıca İlçe Başkanı Hasan Gökçe, barışa dair yapılan çağrıların artık karşılık bulmasını isteyerek  “Bütün emekçiler bu barış sürecini desteklemeli. Barışa yapılan her katkı gelecek güzel günlere atılan bir adım olacaktır” diye konuştu. (Darıca/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Su adaletsiz paylaşılıyor

SONRAKİ HABER

Mersin Limanı'nda 8 işçi daha atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...