22 Mart 2013 06:45

Halkevleri 81. yılını kutluyor

Halkevleri 81. yılını ‘Eşitlik, demokrasi, özgürlük ve barış için kuşaklar söylüyor’ diyerek bir şenlikle kutluyor. 23 Martta Ankara’da düzenlenecek olan şenlikte, “Barışa şarkı, karanlığa meydan okuyoruz” şiarıyla Arena Spor Salonu’nda farklı kuşaklardan binlerce kişi buluşacak. Nefes Dans ve Müz

Halkevleri 81. yılını kutluyor
Paylaş

Halkevleri 81. yılını ‘Eşitlik, demokrasi, özgürlük ve barış için kuşaklar söylüyor’ diyerek bir şenlikle kutluyor. 23 Martta Ankara’da düzenlenecek olan şenlikte, “Barışa şarkı, karanlığa meydan okuyoruz” şiarıyla Arena Spor Salonu’nda farklı kuşaklardan binlerce kişi buluşacak. Nefes Dans ve Müzik Topluluğu’nun halk danslarıyla sahne alacağı şenlikte, Marsis ise Karadeniz ezgilerini dinletecek. Şenlikte sahne alacak bir diğer grup ise “Karadeniz kültürünün müziğini icra edebilmek; özveri, en önemlisi sorumluluk gerektirir” diyerek müzik yolculuğuna başlayan Karmate olacak. Son çıkardığı albümde “Zemheriden ötesi bahar” diyen Sevcan Orhan umudun türkülerini söylerken, Hilmi Yarayıcı da konserde sahne alacak.

Yavuz Bingöl de sahneyi Halkevleri Çocuk Korosu ile paylaşacak. En sevilen türküler Fatsa Çocuk Korosu’na selamla buluşacak. Şenlikte Anadolu’nun sevilen bozlaklarıyla İsmail Altunsaray, Rock parçalarıyla Neyse, onlarca dizi, sinema ve tiyatroda oynayan Zuhal Olcay, sanata dönük baskılara karşı her tür toplumsal eylemde yer alan oyuncu Fırat Tanış, türküleri dillerde dolaşan Onur Akın, Kürt müziğinin son dönem sevilen ismi Xero Abbas da şenlikte yer alacak isimler arasında. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çiğli Belediyesi işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Su adaletsiz paylaşılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa