21 Mart 2013 11:33

Süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz

Suriye'de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Qamışlo'da kutlanan Newroz'da konuşan KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan “Önder Apo'nun başlattığı süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz” dedi.KARAYILAN: ÖCALAN ÖNEMLİ BİR SÜREÇ BAŞLATTIANF’ye göre Karayılan, 20

Süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz
Paylaş


KARAYILAN: ÖCALAN ÖNEMLİ BİR SÜREÇ BAŞLATTI

ANF’ye göre Karayılan, 2013 Newrozunun "çok tarihi bir aşamada karşılandığını" belirterek "Kürt özgürlük mücadelesinin tüm Kürdistan’da çok önemli ve hassas bir aşamaya geldiğini" bildirdi. Karayılan, Suriye’deki Kürtlerin mücadelesinin başarısı ile “Kuzey Kürdistan hamlesinin” Öcalan’ın böyle bir adım atmasına yol açtığını söyledi.

PKK SAVAŞA DA BARIŞA DA HAZIR

Ortadoğu'daki mevcut koşullar, ellerindeki imkânlar ve gücün, Kürdistan'ı özgürleştirmek için bugün kendilerine güven verdiğini belirten Karayılan, “Ama biz her koşulda savaş istemiyoruz. Eğer egemen devletler hazır ise, biz de barışçıl yollarla Kürdistan'ı özgürleştirmeye hazırız. Herkes bilmeli ki, PKK savaşa da barışa da hazırdır. Bu temelde, Önder Apo'nun başlattığı süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu bir mücadele sürecidir, sadece Batı Kürdistan için değil, tüm Kürdistan için önemlidir. Önderliğimiz bu yeni süreçte Kürt sorununu tüm parçalarda çözmek istiyor" şeklinde konuştu.

2013 YA SAVAŞLA, YA DA BARIŞLA ÇÖZÜM YILI OLACAK

Bu süreç karşısında herkes görev düştüğünü belirten Karayılan, "2013 yılı ya savaşla ya da barışla çözüm yılı olacak. Kürt sorunu artık çözülecek” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emek örgütlerinden Newroz'da barış dileği

SONRAKİ HABER

Öcalan'ın çağrısı dünya basınında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...