21 Mart 2013 10:52

Suriye’den BM’ye kimyasal mektubu

Suriye Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz salı günü Halep’in Han El Esal bölgesinde düzenlenen kimyasal saldırı ile ilgili olarak Birleşmiş Milletlere mektup gönderdi.Mektupta olayın soruşturulması için, bağımsız ve tarafsız teknik bir heyetin oluşturulmasını talep edildi. BM mektubun kendilerine ulaştığını ve incelemeye

Suriye’den BM’ye kimyasal mektubu
Paylaş

Mektupta olayın soruşturulması için, bağımsız ve tarafsız teknik bir heyetin oluşturulmasını talep edildi. BM mektubun kendilerine ulaştığını ve incelemeye alındığı bildirildi. Kimyasal silah konusunda muhaliflerle rejim yanlıları birbirini suçlarken Paris, Londra ve Washington BM’den bu konuda soruşturma açılması öneride bulundu.

OBAMA İDDİALARA ŞÜPHECİ YAKLAŞIYOR!

Geçtiğimiz salı günü Halep’in Han El Esal bölgesine kimyasal füzelerle saldırı düzenlenmiş ve saldırıda 25 kişinin hayatını kaybetttiği, 100’ün üzerinde de yaralı olduğu açıklanmıştı. Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zubi, saldırıdan muhalifleri destekleyen Türkiye ve Katar’ı sorumlu tutmuştu.

ABD Başkanı Barack Obama ise İsrail ziyareti sırasında yaptığı açıklamada ‘Kimyasal silahların muhalefet tarafından kullanıldığına ilişkin tüm iddialara son derece şüpheci yaklaşıyorum’’ dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fare bile nükleer felakete neden olabilir!

SONRAKİ HABER

Obama: İsrail'le ittifakımız ebedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...