30 Nisan 2011 05:01

Dicle'nin köylerine jandarma baskını: 30 gözaltı

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Bahrî Boğaz, Kırpınar, Gelincik ve Yokuşlu köylerine, özel harekat timleri, jandarma ve sivil ekiplerin eş zamanlı yaptığı ev baskınlarında 30 kişi gözaltına alındı.Diyarbakır'ın Dicle (Piran) İlçesi'nde Bahrî Boğaz (Behro Jêr) , Kırpınar, Gelincik ve Yokuşlu (Şingrig) köyl

Dicle'nin köylerine jandarma baskını: 30 gözaltı
Paylaş

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Bahrî Boğaz, Kırpınar, Gelincik ve Yokuşlu köylerine, özel harekat timleri, jandarma ve sivil ekiplerin eş zamanlı yaptığı ev baskınlarında 30 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Dicle (Piran) İlçesi'nde Bahrî Boğaz (Behro Jêr) , Kırpınar, Gelincik ve Yokuşlu (Şingrig) köylerine, özel harekat timleri, jandarma ve sivil ekipler eş zamanlı ev baskınları düzenledi. Zırhlı araç destekli yapılan ev baskınlarında evler didik didik aranırken, Bahro Boğaz Köyü'nden Hamdi Ünger, Mustafa Sever, Sait Karakoç ve oğlu Bahri Karakoç, kardeşi Sanayi Karakoç, Bekir ve Cahit Bingöl kardeşler, Mehmet İçer, Mehmet Yıldız, Ekrem Bingöl, Murat Ünver, Hasan Ünal gözaltına alındı. Yokuşlu Köyü'nden ise Ahmet Cengiz ve Sülayman Şimşek gözaltına alındı. Bahrî Boğaz Köyü nüfusuna kayıtlı Sanayi Karakoç ise Malatya'da gözaltına alındı. Ayrıca Fehmi Babur, Hikmet Babur, Yavuz Bilen, Ahmet Karakaş, Hasan Budak, Bozan Bozkurt, Mustafa Birtane, Fahri Karaş, Murat Önder, Mehmet,Biçen, ve Necmettin Güneş isimli yurttaşların da gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınananların artabileceği belirtiliyor. Baltacı Köyü'nün de abluka altına alındığı gelen bilgiler arasında.

Gözaltına alınanların Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın KCK'ye lojistik destek sağladığı iddiası doğrultusunda verilen talimatı ile gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınanlar Dicle'de bekletilirken, oradan Diyarbakır'a götürülecekleri bildirildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dizi emekçileri de 1 Mayıs'ta alanlara çıkıyor

SONRAKİ HABER

Skandal üstüne skandal: Sonuçlar hatalı, profesörlük şaibeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa