29 Nisan 2011 13:55

Dizi emekçileri de 1 Mayıs'ta alanlara çıkıyor

Ankara'da basın açıklaması yapan dizi ve set emekçileri, ağır çalışma koşullarına karşı 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Taksim Meydanı'nda olacaklarını duyurdu.Sinema ve dizi sektöründe çalışan set emekçileri 1 Mayıs İşçi Bayramına ilişkin Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde b

Dizi emekçileri de 1 Mayıs'ta alanlara çıkıyor
Paylaş

Ankara'da basın açıklaması yapan dizi ve set emekçileri, ağır çalışma koşullarına karşı 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Taksim Meydanı'nda olacaklarını duyurdu.

Sinema ve dizi sektöründe çalışan set emekçileri 1 Mayıs İşçi Bayramına ilişkin Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. "1 Mayıs'ta Taksimdeyiz" pankartı açan dizi emekçileri "Sanat hayattır, hayat sokakta" sloganını attı. Grup adına açıklamayı yapan Mehmet Aka, Sinema sanatına gönül vermiş emekçiler olarak günde ortalama 12 çalıştıklarını belirterek, sanat adına bir anlam ifade etmeyen dizilerde emek sömürüsü yaşandığını söyledi. İnsanları sokağa dökecek diziler yerine insanları eve hapseden diziler üretiminde çalışmaya zorlandıklarını ifade eden Aka, "Söz konusu dizilerin süresi ise en az 90 dakikadır. Günlük dizilerde ise bu süre haftada iki yüz dakikaya bulmaktadır. Bu sürece aylarca süren çalışmalarla çekilen bir sinema bir filmin süresine eşittir. Bu demek oluyor ki; bir dizinin çekim için aylarca sürmesi gereken bir çalışma sıkıştırılıyor ve dizi emekçileri için insanlık bir dışı çalışma koşulları yaratılıyor" dedi.

Aka sanattan ve emekten yana tüm taleplerini haykırmak için seslerini 1 Mayıs'ta Taksim'de duyuracaklarını söyledi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tüzel: Blok, halkın seçeneği olacak

SONRAKİ HABER

Dicle'nin köylerine jandarma baskını: 30 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...